До 1025-річчя Хрещення України-Русі

До 1025-річчя Хрещення України-Русі

17-18 серпня 2013 року під час святкування 1025-річчя Хрещення України-Русі відбудеться освячення Патріаршого собору Воскресіння Христового в Києві.
Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) зазначив, що ця подія є дуже важливою для всієї Церкви, оскільки Патріарший собор — головний храм Української Греко-Католицької Церкви, яка присутня на всіх континентах світу.
«Патріарший собор є знаком єдності нашої Церкви, — сказав Предстоятель УГКЦ. — Церкви, яка справді збирає розсіяних вірних греко-католиків на різних континентах, і тих, які живуть в Україні. До дня освячення Собору будуть завершені основні частини інтер’єру храму, котрі, за літургійними приписами, необхідні для освячення. Першого грудня закінчиться конкурс на проект всього інтер’єру Собору. Та після освячення храм уже буде живим і зростатиме у своїй внутрішній красі».
У Ватикані оприлюднено інформацію про те, що Папа Франциск призначив кардинала Андрюса Юзаса Бачкіса, вислуженого Архієпископа Вільнюса, своїм Спеціальним Посланцем для участі у святкуваннях 1025-річчя Хрещення Русі-України, що відбудеться в Києві 17-18 серпня 2013 р.
У суботу, 10 серпня, оприлюднено номінаційний лист Святійшого Отця до кардинала Бачкіса, а також склад делегації, що супроводжуватиме його під час цієї місії.
Патріарший собор Воскресіння Христового — головний собор Української греко-католицької церкви, разом із адміністративним будинком утворює Патріарший центр УГКЦ, розташований у Києві, за адресою: вул.Микільсько-Слобідська, 5 (станція метро «Лівобережна»).
Конструктивні характеристики:
— Площа — 3206,1 м.
— Місткість — 1500 чол.
— Будівельний об’єм — 37 200 м.