Наближаються до свого завершення Жнива-2013

Наближаються до свого завершення Жнива-2013

Як інформує начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації В.О.Ткачук, результат стосовно жнив отриманий на рівні минулорічного. Хороші врожаї можна пояснити тим, що до хліборобської справи залучено інвесторів.
За даними на 13 серпня, вже зібрано понад 90% урожаю ранніх зернових та зернобобових культур — жита, пшениці, ячменю та інших. При урожайності 26 центнерів з гектара намолочено 44,2 тисячі тонн хліба.
Для підприємств закуплено два потужних зернозбиральних комбайни і ще використовується 31 одиниця техніки з інших регіонів України.
Серед лідерів району відмічено сільськогосподарське товариство «Птахівник» (село Токарів), під керівництвом Валентини Гальчук. Саме в цьому господарстві найвища врожайність у районі — 50 центнерів з гектара.
Всього у всіх категоріях господарств району до збирання підлягає 19,1 тис. га ранніх зернових та зернобобових культур та 1,3 тис. га ріпаку. Зокрема, 13,3 тис. га озимих зернових та 5,8 тис. га ранніх ярих зернових культур.
Із загальної площі 19,1 тис. га зібрано 17,0 тис. га (90%), намолочено 44,2 тис. тонн із середньою урожайністю 26 ц/га.
У районі є ряд господарств, які вже завершили жнива. Це СФГ «Аделаїда» (Тупальці), ПСП «Граніт», ТзОВ «Фаворит-Агро» та ряд інших.
Згідно з усіма прогнозами, Новоград-Волинщина нарощує обсяги виробництва зерна, і цей рік має бути щедрим на врожай хліба — продовольчі потреби будуть забезпечені високоякісним зерном.
http://rayon.novograd.com.ua