Військовим маршем — за 100 кілометрів на навчання

Військовим маршем — за 100 кілометрів на навчання

Фото Сергія МАЙДЮКА, офіцера відділення по роботі з особовим складом 30-ї ОМБрКолектив 30-ї окремої меха­нізованої бригади, що дисло­кується у Новограді-Волин­ському, завжди відрізнявся від інших військових формувань тим, що тут сміливо впроваджують новації. У 2005 році «тридцятка» першою у Збройних Силах розпочала комплектування служби воїнами-контрактниками. 2008-го року, вперше в історії незалежної України, відбулися масштабні бригадні тактичні навчання з бойовою стрільбою на рівненському полігоні.
А цими днями, під керівництвом вищого командування, 30-та ОМБр продемонструвала принципово новий підхід до проведення навчань. У вівторок, 24 вересня, перша батальйонно-тактична група, під командуванням підполковника Олега Зубовського, за сигналом тривоги була приведена у вищий ступінь бойової готовності і вирушила на навчання до 240-го центру підготовки підрозділів, що поблизу Житомира.
Як повідомили у бригаді, екіпірування особового складу, завантаження продовольства та боєприпасів пройшло дуже швидко, як у воєнний час. Такі підходи до організації навчань були хіба що за часів колишньої Радянської Армії, тож військові встигли за ними скучити. Раніше на підготовку до навчань військові витрачали не один тиждень, цього разу — вирушили без жодних зволікань. 100-кілометровий марш до житомирського полігону військова техніка 30-ї ОМБр долала у потужному складі: 50 одиниць гусеничної техніки та 30 — колісної.
— Військовослужбовці бригади засвідчили рішучість і велике бажання ефективно виконувати визначені Президентом України завдання зі зміцнення обороноздатності держави, — сказав начальник гарнізону та командир бригади, полковник Олександр НЕСТЕРЕНКО. — Виконуючи навчально-бойові завдання, особовий склад продовжує демонструвати найвищий рівень професіоналізму.
Впродовж чотирьох днів триватиме «війна» на житомирському полігоні. Наскільки ефективно пройдуть ці навчання, вперше проведені настільки оперативно, вже невдовзі обіцяють розповісти військовослужбовці.
Юлія КЛИМЧУК