Звягельщина делегує чотирьох борців на чемпіонат України

Звягельщина делегує чотирьох борців на чемпіонат України

Минулими вихідними в Олевську відбувся чемпіонат Житомирської області з вільної боротьби серед спортсменів 1998-2000 років народження. Участь у турнірі взяли практично всі центри цього виду спорту, що діють в області.
Новоград-волинська команда налічувала 17 борців, із яких дев’ятеро завоювали місця на п’єдесталі пошани.
Чемпіонкою області у ваговій категорії 62 кг стала Любов Нікольчук. Компанію переможців їй склали Роман Чорномор (35 кг) і Роман Артюхов (100 кг).
Другі місця вибороли Тетяна Венгер (70 кг) і Діана Гальчук (48 кг). Бронзові призери — Араїк Бурнутян (59 кг), Дмитро Горбатюк (66 кг), Михайло Кулиниченко (38 кг) і Каріна Чорномор (30 кг).
Турнір відігравав вирішальне значення при формуванні складу збірної області, що візьме участь у чемпіонаті України, який невдовзі відбудеться у Чернівцях. Квота від Житомирщини — по 12 юнаків і дівчат. Утім, фінансування поїздки за рахунок обласного департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту передбачено тільки на шістьох спортсменів. Решта, якщо хочуть стати учасниками чемпіонату України, — мають вирішувати це питання за власний рахунок, — розповідає один із тренерів новоградської команди Юрій МІРЗАБЕКЯН.
Звісно, що такий підхід певною мірою обмежує вибір тренерів. Тож було вирішено, що від новоград-волинської школи вільної боротьби на чемпіонат України вирушать Любов Нікольчук, Діана Гальчук, Араїк Бурнутян і Юля Ткачук, яка хоч і не брала участь у звітній обласній першості, але попередніми вдалими результатами завоювала довіру тренерів.
Олег БРЮХАНОВ