Новоград розширив спортивні горизонти

Новоград розширив спортивні горизонти

Цими днями місцеві спортсмени не просто взяли участь, а й одразу вийшли на лідируючі позиції на чемпіонаті світу з пауерліфтингу (GPF-GPA 2013/2013 GPF-GPA World Championships), що проходив у Києві.
У ваговій категорії до 67,5 кг чемпіоном світу серед тинейджерів (вік 13-16 років) став Віталій Літвінов. Один із наймолодших учасників чемпіонату виконав станову тягу зі штангою масою 160 кг.
Чемпіонський результат серед тинейджерів (вік 17-19 років) у ваговій категорії до 82,5 кг продемонстрував Олексій Філончук.
Виконавши норматив кандидата у майстри спорту України й подолавши штангу вагою 182,5 кг, третє місце серед спортсменів віком 17-19 років посів Богдан Кобилинський (категорія до 75 кг).
А у відкритій ваговій категорії, де змагаються найсильніші атлети (до 90 кг), володарем першого місця став Вадим Омельчук, котрий є також тренером і капітаном новоградської команди. Він виконав норматив майстра спорту України, відірвавши від помосту штангу вагою 235 кг.
Загалом збірна команда, враховуючи успіхи атлетів із інших міст, продемонструвала відмінний результат: 4 чемпіони світу, виконано 4 нормативи кандидатів у майстри спорту та 2 нормативи майстра спорту України.
Відзначимо, що серед учасників чемпіонату світу були представники близько трьох десятків країн.
Це вже не перший вдалий турнір для звягельських силачів. Цієї осені на третьому чемпіонаті України за версією UNPF із жиму штанги лежачи, станової тяги і російського жиму, що також проводився у Києві, четверо новоград-волинців посіли призові місця. У ваговій категорії до 75 кг перше місце здобув Олександр Губінов, третє місце — Богдан Кобилинський. У ваговій категорії до 90 кг срібним призером став Вадим Омельчук. А Віталій Літвінов став чемпіоном України у ваговій категорії до 67,5 кг, подолавши штангу вагою 137,5 кг.
Олег БРЮХАНОВ