Викрито незаконний пункт прийому металобрухту в місті

Викрито незаконний пункт прийому металобрухту в місті

У ході відпрацювання міста та проведення оперативно-розшукових заходів співробітниками УДСБЕЗ УМВС України в Житомирській області спільно з СДІМ Новоград-Волинського міськвідділу міліції був виявлений нелегальний пункт прийому металобрухту. Без спеціального дозволу (ліцензії), одержання якого передбачено чинним законодавством, 21-річний молодик на території одного з підприємств міста організував прийом металобрухту.
У результаті проведення перевірки території даного підпільного металоприймального пункту правоохоронцями було виявлено та вилучено 1850 кг металобрухту, ваги, зошит із записами прийому металобрухту та грошові кошти, отримані внаслідок контрольної закупки. Складено відповідні матеріали, а діяльність пункту припинено.
Наразі щодо метикуватого чоловіка вирішується питання про притягнення його до кримінальної відповідальності за ч.1 ст.213 Кримінального кодексу України (Порушення порядку здійснення операцій із металобрухтом).
Та найгірше у таких ситуаціях те, що при здійсненні незаконного прийому металевих виробів подібні «горе-бізнесмени» не цікавляться походженням металу і приймають серед іншого чимало викраденого як із помешкань громадян, так і з територій підприємств, установ і організацій чи навіть із вулиць міста. А це лише стимулює злодіїв до наступних візитів на дачі, господарські приміщення громадян та на території юридичних осіб.
І доки існуватиме попит, — існуватиме і пропозиція.
Шановні громадяни! Не залишайтесь осторонь проблеми! Якщо вам відомі факти незаконного прийому металу або адреси підпільних приймальних пунктів металобрухту, — не зволікайте, повідомляйте про це за номером: 102.
Інна ВОВЧЕНКО, помічник начальника міліції, старший лейтенант