Пограли м’язами на обласному чемпіонаті

Пограли м’язами на обласному чемпіонаті

Усього через тиждень після чемпіонату світу з пауерліфтингу, що проходив у Києві, новоград-волинські атлети стали учасниками відкритого кубку Житомирщини з цього виду спорту. Помірятися силами прибули близько сотні спортсменів із Рівненщини, Київщини та інших областей центральної України. Змагання проводилися з жиму штанги лежачи, станової тяги й екстремального жиму лежачи, де треба було виконати вправу максимальну кількість разів. Попри конкуренцію, звягельчани знову опинилися у когорті кращих.
Перше місце серед жінок у становій тязі здобула Вікторія Кручок, для якої не склало труднощів подолати штангу вагою 100 кг!
У ваговій категорії до 67,5 кг серед юніорів, а також у відкритій категорії переміг Віталій Літвінов, кандидат у майстри спорту України, показавши результат 165 кг (станова тяга). Він же посів третє місце серед юніорів з результатом 87,5 кг (жим штанги).
У цій же ваговій категорії перше місце серед юніорів та перше місце у відкритій категорії здобув В’ячеслав Явкачаров, вижавши штангу масою 100 кг.
Аж 240 кг зумів подолати у становій тязі Вадим Омельчук (до 90 кг), котрий брав участь у відкритій категорії і посів друге місце, виконавши норматив майстра спорту України за версією UPA (Ukraine Powerlifting Association). Крім цього, друге місце Вадим здобув у екстремальному жимі.
У ваговій категорії до 75 кг 3 місце серед юніорів посів Богдан Кобилинський.
Також два третіх місця — в активі у Павла Попова (до 82,5 кг) — у відкритій категорії з результатом 190 кг (станова тяга) та у відкритій категорії з результатом 115 кг (жим штанги).
Олег БРЮХАНОВ