За досвідом — у Таїланд

За досвідом — у Таїланд

Спортсменам СК «Вікінг» випала унікальна можливість потренуватися пліч-о-пліч із кращими тайськими боксерами. Протягом двох тижнів у листопаді Андрій Насадюк і Олександр Шуть перебували у Таїланді — батьківщині тайського боксу, де пройшли «курс молодого бійця» під керівництвом майстра бойових мистецтв — сьомого номера в рейтингу Тайської федерації. Між іншим, на думку фахівців, корінні представники тайського боксу нині є найсильнішими у світі в цьому виді спорту.

— Була мрія побувати у Таїланді та потренуватися спільно з кращими місцевими спортсменами, повчитися у них, — розповідає Андрій НАСАДЮК. — Про проведення міжнародних зборів дізнався з мережі Інтернет. А поїздка стала можливою завдяки допомозі людини, небайдужої до розвитку спорту, котра посприяла фінансово. Ми не просто тренувалися, а й взяли участь у турнірі. Скажу відверто, що виглядали не гірше інших учасників, але не вистачило досвіду у вирішальних моментах поєдинків. Не в останню чергу далися взнаки спека й вологий клімат. Тим не менше, переконаний, що ми збагатили свій арсенал. Тепер будемо втілювати вивчене й побачене у власних тренуваннях. Результати цієї роботи, сподіваюсь, допоможуть нам краще виступити на обласних і всеукраїнських змаганнях, що відбудуться цієї зими.
Нині СК «Вікінг», де розвивається кікбоксинг та інші види силових єдиноборств, нараховує близько 50 спортсменів. Тренування проводяться на базі гімназії.
Олег БРЮХАНОВ