«Дзідзьо», «Скрябін», «Друга ріка» — усі їдуть в Новоград!

«Дзідзьо», «Скрябін», «Друга ріка» — усі їдуть в Новоград!

ЧЕРЕЗ РЕВОЛЮЦІЙНУ СИТУАЦІЮ В УКРАЇНІ ЗІРКИ ЗМУШЕНІ ЗАРОБЛЯТИ НА ПРОВІНЦІЙНИХ СЦЕНАХ
Ситуація в Україні нині не «цукор» — навіть зіркам вітчизняного шоу-бізу «перепало», адже столиця та великі міста, розбурхані революційними євромайданами, здебільшого зайняті сьогодні політикою. Тому, аби заробити сяку-таку копійчину, зірки почали гастролювати провінціями і… доїхали до Новограда! Городяни вже втомилися нарікати, що популярних співаків у нас «днем з вогнем» не побачиш, аж тут раптом концерти відомих артистів у Палаці культури перестають бути диковинкою. Про це — наша розмова з Іриною АНТИПЧУК, директором МПК:

— Не секрет, що зірки мають великі гонорари, тож раніше ми не могли їх прийняти, бо вони працювали лише «на гарантію» — організатор мав наперед сплатити певну чималу суму. А якщо концерт не окупиться, то це були проблеми організатора. Тепер зірки погоджуються працювати «на касу», не вимагаючи передоплати. Це великий плюс і для нас, і для глядача. Нам вдалося налагодити зв’язки з агенцією, яка займається організацією концертів, тому плануємо й надалі працювати у цьому напрямку. До речі, дуже вдячні відділу культури і владі міста, які завжди йдуть назустріч в організації концертів.
— Наскільки активно новоград-волинці купують квитки на концерти зірок?
— На концерт гурту «Дзідзьо», який приїде 9 лютого, люди розкупили квитки ще за місяць до виступу, попри вартість у 150 гривень. З двома комедіями — «За двома зайцями» (у головній ролі — Руслана Писанка) та «Декамерон» (з Ольгою Сумською) у нас нещодавно виступав Московський незалежний театр. 18 лютого вже не вперше приїде Коломийський державний театр — цього разу з трагікомедією «Мораль пані Дульської». А 11 березня відбудеться концерт братів Дмитра і Назарія Яремчуків (ціна квитка — 50-70 гривень).
— 27 лютого запланований двогодинний концерт «Скрябіна». Квитки ще можна придбати?
— Так, квитки ще можна придбати. Вартість — від 60 до 150 гривень. Як і на концерт популярного рок-гурту «Друга ріка». Виступ має відбутися 27 березня.
— Як оцінюєте той факт, що за концерти зірок (не завжди високого рівня), городяни згодні платити значні суми, а на місцевих виконавців, за символічну ціну у 10-12 гривень, «ходять» не завжди?
— Приємно було чути порівняльні відгуки після вистави «За двома зайцями» Московського театру. Багато хто з глядачів значно вищу оцінку дав рівню наших аматорів із народного театру, у репертуарі якого також є ця комедія. Хоча, звісно, скільки людей — стільки й думок.
На наші концерти ціни й справді символічні, а кошти, нехай і невеликі, йдуть на розвиток колективів. Склався стереотип, що за нижчу ціну не можна отримати якісного продукту. Але навіть приклад із виставою «За двома зайцями» цей стереотип спростовує. Є проблема з якісною рекламою заходів — виготовлення афіш потребує грошей, тож намагаємося анонсувати наші заходи у місцевих ЗМІ. Слідкуйте за анонсами і приходьте!
— Наскільки мені відомо, у Палаці культури є постійний шанувальник усіх заходів. Це правда, що він відвідує усі концерти?
— Це правда. Якось ми помітили, що серед глядачів у залі завжди є чоловік, присутній на усіх наших заходах. Тому вирішили на знак щирої подяки відзначити цю людину і подарувати безкоштовний квиток на один із концертів.
— Серед популярних заходів ПК — конкурсні програми «Міс Звягель», «Міні-міс», «Міні-лицар», «Містер Ікс» тощо. Чи проводите вже набір учасниць та учасників на ці конкурси?
— Так, хотілося би більшої активності від дітей та молоді, які мають чудову можливість спробувати себе на сцені. Якщо ви обдаровані і творчі, ініціативні й цікаві, то це нагода заявити про себе. До речі, чимало молоді, котра займалася у наших танцювальних, театральних чи співочих колективах, брала участь у шоу-програмах, — згодом стали студентами відомих закладів культури. Тож, за інформацією звертайтеся за телефонами: 5-51-35, 5-24-98. А вже 14 лютого, на День закоханих, приходьте на програму для тих, хто хоче зустріти своє кохання — «Стріли Амура».
— Що ж, бажаємо нових зірок, цікавих виступів і творчих проектів на головній сцені міста!
Розмовляла Юлія КЛИМЧУК