Володимир Литвин: «У Верховній Раді утворено групу депутатів, які докладатимуть всі зусилля, аби не допустити економічного колапсу в країні»

У Верховній Раді України сформована група, яка сьогодні налічує понад 40 народних депутатів. Її основу склали 15 позафракційних депутатів, які вже півтора року діяли у парламенті консолідовано і багато в чому утримували конструктив у тих межах, у яких його можна було утримувати на той час.
У момент, коли політична ситуація стала критичною, ця група депутатів збільшилася вже до 25. Тоді нами було запропоновано, що належить зробити, щоб вийти з громадянського конфлікту. На жаль, ми не були почуті.
Саме ми 20 лютого повернули депутатів у сесійну залу. Тоді і було прийнято перші необхідні рішення. Такі дії зумовили природній процес формування нашої групи.
Для заспокоєння країни ми запропонували діяти так: три фракції ВО «Батьківщина», «Удар» і ВО «Свобода» мають реалізувати право разом із Майданом виробити пропозиції щодо складу Кабінету Міністрів України. У разі, якщо такі пропозиції будуть узгоджені з Майданом, наша група їх підтримає. Вважаємо, що Уряд має бути сформовано безпосередньо тими, хто боровся за європейські цінності України.
Ми також готові увійти у парламентську коаліцію і надалі підтримувати всі розумні рішення. Насамперед, аби не допустити економічного колапсу в Україні.
Вважаємо, що наша позиція є абсолютно коректною, чесною і відповідає сьогоденним реаліям.