Заява міського голови міста Новограда-Волинського Загривого Володимира Івановича

Заява міського голови міста Новограда-Волинського Загривого Володимира Івановича

З обуренням засуджуючи насилля і трагічні наслідки, допущені в столиці та в Україні державним режимом, величезні жертви внаслідок злочинних вбивств, жахливі і трагічні результати цинічного диктату і бездарної політики правлячої політичної партії та системи, щиро жаліючи, що всі домагання, звернення, заяви міської ради та її виконавчого комітету не були почуті Президентом та Урядом України, заявляю про те, що вся структура державної влади та місцевого самоврядування України має бути повністю і негайно департизована і деполітизована.
Головним завданням кожного державного службовця та службовця місцевого самоврядування є служити народу України.
Виходячи з цього, оголошую про свою безпартійність, продовження чесного і добросовісного служіння Новоград-Волинській громаді, відповідно до Присяги, даної мною при вступі на посаду міського голови 11 листопада 2010 року.
Закликаю всіх колег — державних і місцевих службовців України — від Центру і до кожного населеного пункту, послідувати аналогічному кроку та зупинити своє членство в будь-якій політичній партії.
Звертаюсь до Верховної Ради України з пропозицією:

  • внести відповідні зміни та доповнення до відповідних Законів України щодо деполітизації і департизації всієї системи державної влади України, а також наблизити вибори до місцевих депутатських рад;

  • провести люстрацію всіх керівних посадовців державних служб та місцевого самоврядування (в т.ч. і мене особисто та моїх колег) із тим, щоби надалі ми з чистою совістю служили міській громаді або були усунуті із займаних посад. Окрім того, я ініціюю внесення в порядок денний чергової сесії міської ради питання довіри чи недовіри до міського голови та його заступників. Таку процедуру має пройти керівництво всіх місцевих рад України.


З метою найскорішої та безболісної зміни державної влади України, відновлення та становлення практично зруйнованої системи місцевого самоврядування, закликаю керівників усіх рівнів, призначених Президентом України В.Януковичем, зверху (з Центру) і до низів, негайно скласти свої повноваження для безперешкодного оновлення та зміцнення системи державного і місцевого управління.
Як міський голова — головна посадова особа місцевого самоврядування — засвідчую недовіру керівництву міжрайпрокуратури, міськрайінспекції державної податкової служби України, обласної екологічної інспекції, Житомирського окружного адміністративного суду. Мене підтримує міська рада та її виконавчий комітет.
За дорученням виконавчого комітету міської ради, ще раз прошу (це ми робили неодноразово міською радою) — і це не втручання! — негайного закриття кримінального провадження, порушеного за політично-особистим, необ’єктивним вмотивуванням міжрайпрокурора С.Калініна щодо працівників міськвиконкому В.Леня і Ю.Пенькова (щодо жорстокого поводження з бродячими тваринами).
Як міський голова, вношу до Порядку денного чергової сесії міської ради питання відновлення дії або прийняття рішення депутатів, відміненого Житомирським окружним адміністративним судом, щодо підняття прапора Європейського Союзу поряд із прапором міста Новограда-Волинського.
Служу народу України!
Новоград-Волинський міський голова В.Загривий
24.02.2014 р.