Ціни зростають на очах

Йдучи щонеділі на ринок, не знаєш наскільки шокують тебе цінники. До прикладу, ще влітку минулого року за мішок цукру просили 255 грн., а сьогодні — 425 грн. і це ще не межа…
Наші улюблені мандаринки — 14-22 грн./кг, апельсини — 12-14 грн./кг, банани — 15 грн./кг, лимони — 16-18 грн./кг, яблука — 7-10 грн./кг, ківі — 22 грн./кг, гранати — 22 грн./кг.
Пекінська капуста вже по 10 грн./кг, шампіньйони — 17 грн./кг, зелена цибуля — 45 грн./кг, помідори — 15 грн./кг, огірки — 20 грн./кг, перець болгарський — 35 грн./кг.
Відро картоплі — 35 грн., морква та червоні буряки — 3-5 грн./кг, капуста білокачанна — 3-4 грн./кг, цибуля — 7,50-8 грн./кг, чорна редька — 5 грн./кг, часник — 25 грн./кг, склянка квасолі — 3 грн.
І якщо донедавна ціни на крупи були стабільними, то цього тижня вони піднялися: гречка — 9 грн./кг, рис — 9-14 грн./кг, манка та горох — 6 грн./кг, макаронні вироби — від 5,50 грн./кг, пшоно — 7 грн./кг, перловка — 5 грн./кг, пшенична крупа — 4-5 грн., «арнаутка» — 7 грн./кг, мішок борошна вищого гатунку — 170 грн./50 кг.
Молочна продукція, у зв’язку з потеплінням, дешевшає: сметана збирана — від 10 грн./півлітра, сепараторна — 23-24 грн./півлітра, молоко — 9-10 грн./»півторачка», творог — від 12 грн./шматочок, домашні яйця — від 12 грн./десяток, фермерські — 9,50-10 грн./десяток.
Стабільними залишаються ціни у м’ясному павільйоні: сало — 15-33 грн./кг, фарш — 38 грн./кг, биток, шия, вирізка — 48 грн./кг, стегно, лопатка — 38 грн./кг, підчеревина — 35 грн./кг, яловичина — 35-50 грн./кг.
Заморожена риба: мойва — 17,50 грн./кг, хек — 32 грн./кг, оселедець — 20 грн./кг, скумбрія — 34,50 грн./кг, аргентина — 30 грн./кг, бички — 8 грн./кг. Пряного посолу: оселедець — 25 грн./кг, кілька — 17,50 грн./кг, хамса — 18,50 грн./кг, скумбрія — 44 грн./кг.
Копчена: скумбрія — 62 грн./кг, філе оселедця — 38 грн., мойва — 25 грн./кг, кілька — 24 грн./кг.
Підготувала Ольга ДЕМЧУК