Професійний ліцей отримав вищий статус

Професійний ліцей отримав вищий статус

З великою радістю колектив професійного ліцею сприйняв наказ Міністерства науки та освіти України про зміну статусу та назви навчального закладу. Відтепер — це Державний навчальний заклад «Новоград-Волинське вище професійно-технічне училище».
Колектив ліцею готувався до цієї події багато років. І цьому передувала велика робота щодо зміцнення матеріально-технічної бази та підвищення професійного рівня кадрового складу навчального закладу.
Нагадаємо, що у 1966 році було засновано професійно-технічне училище №7, яке декілька разів реформувалося. У 2006 році заклад отримав статус «Новоград-Волинський професійний ліцей». За цей час було підготовлено майже 9000 кваліфікованих робітників та біля 8000 випускників отримало повну загальну середню освіту. Все це стало можливим завдяки створенню належних умов для навчання, проживання та відпочинку учнів.
Сьогодні ліцей — сучасний навчальний заклад, який має сильну базу, що відповідає вимогам вищого професійно-технічного навчального закладу: 17 навчальних кабінетів та 12 майстерень виробничого навчання, велику та малу актові зали, спортивні містечко і залу, тенісний корт, гуртожиток, їдальню, кабінет-музей етнографії і фольклору рідного краю, музей-виставку учнівських виробів, музей історії закладу, тир для стрільби з пневматичної зброї, складські, підсобні приміщення, транспорт.
Тільки за останні роки від­крито автономну газифіковану котельню, нову прекрасну бібліотеку, тенісний і тренажерний зали, секцію-готель.
Значна увага приділяється впровадженню інформаційно-комп’ютерних технологій. До мережі Інтернет підключено кабінети, гуртожиток, бібліотека, зони wi-fi охоплюють майстерні. 36 комп’ютерів, 5 принтерів, 3 сканери, 3 ксерокси, відеокамера, 3 мультимедійні проектори значно покращують якість та оперативність роботи колективу та забезпечують доступ учнів до Інтернету.
Великі можливості мають наші учні для організації дозвілля, відпочинку, розкриття своїх талантів. Для них працюють різні гуртки, спортивні секції. Учні ліцею демонструють кращі роботи художньо-прикладного спрямування на фестивалях та виставках міста і області, регулярно виходять переможцями або призерами обласних та всеукраїнських конкурсів.
Із року в рік покращується навчально-методична робота та професіоналізм викладачів та майстрів виробничого навчання. Усі вони мають відповідну освіту, робітничу професію, 95% майстрів виробничого навчання мають робітничу кваліфікацію, вищу від рівня, установленого робочими навчальними планами. Наші викладачі та майстри неодноразово займали призові місця в обласних та всеукраїнських конкурсах.
Отже, за останні 7 років, завдяки праці адміністрації та всього колективу, з усіх напрямків діяльності навчального закладу були створені передумови для підвищення його статусу. Це великий успіх.
Тож запрошуємо всіх бажаючих до Новоград-Волинського вищого професійно-технічного училища. Адже саме у нас ви маєте можливість здобути робітничу професію високого рівня, яка так необхідна у нашому суспільстві.
М.ПАЛАМАРЧУК, директор Новоград-Волинського вищого професійного училища