Дільничий знайшов крадія мобільника

Днями до дільничного міліціонера Новоград-Волинського міськвідділу звернулась 34-річна жителька одного із сіл району і повідомила про зникнення мобільного телефона, залишеного нею на столі у вітальні, поки сама хазяйнувала надворі.
До будинку заявниці дільничний міліціонер прибув, аби попередньо розпитати її про обставини зникнення мобільника, і з’ясував, що жінка на момент своєї відсутності в оселі двері залишила відкритими, чим забезпечила безперешкодний доступ у приміщення. Заявниця бідкалася, що у хаті була відсутня лише декілька хвилин і нікого підозрілого не помітила.
Втім, довго шукати злодія правоохоронцю не довелося. Того ж дня він навідався за місцем проживання 22-річного жителя сусіднього села, який тішився щойно придбаним мобільним телефоном. Проте під час розмови із дільничним міліціонером дуже швидко з’ясувалося, що мобільник молодик не так купив, як поцупив. За його словами, на такий необачний крок його підштовхнула безвихідь і пошук шляхів легкого заробітку.
Нині ж, як повідомив начальник Новоград-Волинського міськвідділу міліції Сергій Рябошапка, за фактом крадіжки (ст.185 Кримінального кодексу України) відкрито кримінальне провадження. Молодик перевіряється на причетність до вчинення інших подібних протиправних дій, що мали місце на території району.
За подібні діяння чинним законодавством передбачено покарання від штрафних санкцій і аж до позбавлення волі на строк до трьох років.
Інна ВОВЧЕНКО, Новоград-Волинський МВ УМВС України в Житомирській області