Україно, можеш гордитися своїми синами та доньками!

Україно, можеш гордитися своїми синами та доньками!

Минулої п’ятниці, 30 травня, в усіх школах країни пролунав останній дзвоник, який сповістив про закінчення уроків у цьому навчальному сезоні.
Для 369 одинадцятикласників міста та 285 району він дав путівку у нове, самостійне життя. Позаду — державна підсумкова атестація, а попереду — зовнішнє незалежне оцінювання, за результатами якого випускники вступатимуть до вишів.
Учителі та учні школи №4, як і багатьох інших в Україні, по-особливому цього року підійшли до організації свята. Замість традиційної форми та великих бантів усі випускники одягли вишиванки. П’янкий аромат квітів полонив шкільне подвір’я, жовто-блакитні стяги та кульки здійнялися увись, позаду у п’ятдесяти шести наших синів і доньок залишилося дитинство та різнобарвне шкільне життя.
А колись усе було вперше: перший вересневий дзвінок, схвильована перша вчителька та перший урок, перший клас, перші оцінки в щоденнику, перші труднощі, несміливі відповіді біля дошки, незвична указка в безпорадних руках, перші переживання перед іспитом. Тепер же усе стає останнім: остання фотографія у шкільному альбомі, останній урок, останні шкільні іспити. Це свято є символічним, адже передача естафети знань — це дуже важлива річ. Кожне прощання — сумне. У нелегкі часи для нашої країни символічною стала поява на подвір’ї школи маленьких діток-янголят, які молилися за мирне небо для усіх.
Це був перший випуск для починаючого класного керівника 11-Б класу — Алли Миколаївни Тетері та завершальний для класного керівника з багатим учительським досвідом 11-А класу — Тамари Василівни Диби. Хочеться щиро подякувати усьому педагогічному колективу однієї з найкращих шкіл міста на чолі з директором Валентиною Анатоліївною Сільвертюк за знання, мудрі поради, щоденну підтримку та розуміння.
Після тривалих приготувань на довгоочікуваному балу школи №4 червоною доріжкою дефілювали королі та королеви — випускники 2014 року. Переповнена святкова зала і сяюча мить урочистості. Школа гордиться чотирма золотими медалістками та двома срібними, двадцять п’ятеро юнаків та юнок отримали професію водія категорії В.
Бездоганний сценарій свята Ольги Антонівни Кубашевич та Ковальчук Надії Петрівни нікого не залишив байдужими. Професійними та креативними були музичні та танцювальні номери випускників за сприяння С.І.Захарової, Н.В.Василенко та молодого хореографа В.О.Жилкової. У душі кожного з присутніх вирували різноманітні емоції, не обійшлося й без сліз, коли учні подарували мамам останній лист з дитинства та здивували організаторів, заспівавши експромтом Гімн України, поклавши руку на груди. Зупинися, мить. Слава Україні!
А завтра полетять наші діти птахами у доросле життя, сміливо, безпечно, щиро вірячи в те, що всі там знайдуть себе, своє покликання, розкриють своє обдарування — і заживуть щасливо та радісно.
Ольга ДЕМЧУК-МАКАРЧУК