Затримали 19-річного викрадача велосипедів

Останнім часом новоград-волинські правоохоронці були стурбовані тим, що в місті почастішали випадки крадіжок велосипедів. Зокрема, до чергової частини міськвідділу з початку року надійшла низка повідомлень про крадіжки велотранспорту. До того ж, у всіх випадках «почерк» злочинця був однаковим.
Місцями скоєння злочинів стали сходинкові майданчики багатоквартирних будинків, де мешканці залишали свій транспорт. Удень злодій приходив до будинків, зламував замки на захисних ланцюжках для велосипедів і безперешкодно їх викрадав. Причому зловмисник спеціалізувався винятково на спортивних велосипедах марки «Ардіс».
Та працівники міліції припинили злочинну діяльність крадія. Ним виявився 19-річний мешканець райцентру.
Як згодом зізнався молодик, операція з приборкання «двоколісних коней» тривала протягом декількох хвилин.
Заповзятий веломан, знаючи про наслідки своїх дій, швидко позбувався краденого транспорту. Він пропонував їх купити перехожим, видаючи за свої. Оцінював крадене недорого — від 200 до 300 гривень. Але грошей на життя вистачало.
— За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.1 ст.185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Зловмисникові загрожує покарання до трьох років позбавлення волі, — коментує Сергій РЯБОШАПКА, начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області.
Разом із тим правоохоронці звертаються до власників велосипедів, мопедів, скутерів та інших транспортних засобів з проханням дотримуватись елементарних правил безпеки:

  • не залишайте велосипеди без нагляду у під’їздах біля будинків, поблизу торгових закладів, в інших громадських місцях;

  • якщо виникла необхідність залишити без нагляду двоколісний транспорт, то використовуйте надійні велосипедні замки;

  • бажано залишати транспортний засіб у полі зору камер відеоспостереження, якщо такі є поблизу;

  • коли вам пропонують придбати велосипед за низькою ціною, переконайтеся, чи він не крадений.


Інна ВОВЧЕНКО, старший лейтенант міліції