Гроші з банківської картки поцупила знайома

Нещодавно до Новоград-Волинського міськвідділу міліції із заявою про крадіжку звернувся 43-річний місцевий житель і повідомив, що невідома особа викрала його банківську картку, з якої в подальшому зняла гроші.
Слідчо-оперативна група міськвідділу одразу виїхала на можливе місце скоєння крадіжки.
Як з’ясувалося, чоловік разом зі своєю давньою знайомою пішли до магазину. Там, щоби краще перепакувати придбані товари, чоловік попросив приятельку потримати свій гаманець. Після чого вони розійшлися. Та через деякий час на мобільний телефон чоловіка надійшло повідомлення, що із банківського рахунку знято певну суму грошей. Своєї кредитки він у гаманці не знайшов, тому одразу звернувся за допомогою до міліції.
Провівши низку слідчо-оперативних заходів, правоохоронцям вдалося вийти на слід зловмисниці. Жінку знайшли за місцем проживання. Побачивши на порозі людей у погонах, вона зрозуміла, що міліціонерам все відомо і повністю у всьому зізналась.
Злодійка розповіла, що крадіжку не планувала. Проте, коли у її руках опинився гаманець, в якому його власник необачно зберігав банківську картку разом із пін-кодом, спокусилась… Отримавши кредитку, одразу вирушила до найближчого банкомату і зняла всі кошти. Картку та чеки викинула, а гроші потратила на власні потреби.
Наразі слідчим відділом Новоград-Волинського міськвідду міліції стосовно зловмисниці відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України. За скоєне вона може потрапити до в’язниці на строк до 3 років.
Інна ВОВЧЕНКО, старший лейтенант міліції