Житомирська область увійшла до п’ятірки учасників проекту з модернізації сільських бібліотек

Фонд «Монсанто» прийняв рішення про виділення 1,8 млн. грн. на реалізацію соціального проекту Української бібліотечної асоціації в 5 областях (Вінницькій, Житомирській, Рівненській, Полтавській і Черкаській). Про це повідомляє прес-служба фонду.
Проект, що став переможцем міжнародного грантового конкурсу Фонду, спрямований на перетворення 25 сільських бібліотек у сучасні інформаційні центри.
Проект «Бібліотека — громада: відкритий простір» передбачає забезпечення сільських бібліотек комп’ютерною і офісною технікою, поповнення бібліотечних фондів літературою, періодикою та іншими інформаційними ресурсами.
Планується навчити працівників цих закладів користуватися комп’ютерною технікою і ефективно використовувати інформаційні ресурси Інтернету. Спільна мета проекту — створення сучасних центрів суспільної активності для розвитку місцевих громад. Бібліотеки будуть відібрані для участі у проекті шляхом відкритого конкурсу, який найближчим часом буде оголошений на сайті Української бібліотечної асоціації (ula.org.ua).
Житомир.info