Міський голова Микола Боровець провів прийоми громадян у селах громади

Міський голова Микола Боровець провів прийоми громадян у селах громади

Міський голова Микола Боровець протягом минулого тижня провів особисті прийоми громадян у селах громади:Пилиповичі, Майстрів, Дідовичі та Великий Молодьків.




На зустрічах із громадою також були присутні керуючий справами виконавчого комітету міської ради Олександр Доля та старости сіл.

6 березня міський голова Микола Боровець провів виїзний прийом громадян у селі Великий Молодьків Звягельської міської територіальної громади.

Серед питань, озвучених громадою, — необхідність капітального ремонту вулиць громади, реконструкції системи опалення в амбулаторії загальної практики сімейної медицини, благоустрій кладовищ та потреба в облаштуванні зупинки громадського транспорту.

У ході прийому Микола Боровець поінформував місцевих жителів, що проєктом бюджету громади на 2023 рік передбачено значну суму коштів на вирішення проблем доріг громади, в тому числі — сільських. Зокрема, передбачено кошти на ремонт вулиці Садової у Великому Молодькові та вулиці Корольова у Груді.

7 березня відбувся виїзний прийом громадян у селі Дідовичі.

Найактуальнішим для місцевих жителів є вирішення питання пішохідного переходу через швидкісну автодорогу міжнародного значення «Київ — Чоп», що проходить через населений пункт. Неодноразово тут виникали аварійні ситуації, адже перетинати дорогу щодня мають значна кількість жителів сіл. Йшлося про те, що Служба автомобільних доріг України не погодила неодноразові звернення керівництва громади з проханням встановлення тут світлофору. Тому вирішено передбачити в бюджеті громади кошти в розмірі 1,5 млн грн для встановлення приладу фіксації швидкості руху (відеокамери). Це, принаймні, спонукатиме водіїв до дотримання правил дорожнього руху, не перевищувати швидкість, виявляти пильність стосовно пішоходів, надавати їм перевагу в русі при проїзді пішохідних переходів.

Також на звернення громади сіл старостинського округу передбачається виділення коштів на ремонт доріг сіл: вулиці Корольова у Дідовичах та вулиці Космонавтів у Бори-
сівці.

Також заплановано виконання комплексу робіт із благоустрою парків, скверів та кладовищ.

Від мешканців Пилиповицького старостинського округу загалом надійшло 5 звернень, в тому числі — одне колективне.

Представники Пилиповицького ЗДО «Калинка» звернулися щодо проблемних питань роботи закладу. Зокрема, відповідно до вимог чинного законодавства та норм наповнюваності груп, управлінням освіти і науки міської ради було рекомендовано при малій кількості дітей об’єднувати групи. Така ситуація, на жаль, нині спостерігається у всіх дошкільних закладах громади і пов’язана з воєнним станом та зменшенням загальної кількості дітей у громаді.

Частина запитів громадян стосувалася ремонту дорожнього покриття в селах старостинського округу. Як поінформував Микола Боровець, наразі у Пилиповицькому старостинському окрузі планується відремонтувати вулиці Шкільну та Довженка в селі Пилиповичі; вулиці Миру та Шевченка в селі Городище, а також дорогу з Майстрова до Анети.

Також жителі села порушували питання надання матеріальної допомоги на лікування, щодо проходження військової служби. Надійшла скарга від військовослужбовця, якому було відмовлено у безкоштовному перевезенні у приміському транспорті. З’ясовано, що для пільгового проїзду в громаді, відповідно до рішення міської ради, діє талонна система на приміських маршрутах. Для цього громадяни звертаються до старости села, який, у свою чергу, їх отримує від управління соціального захисту населення та видає пільговикам.

У Майстрові жителі громади порушували питання функціонування насосної станції, яка підключена до електромереж наливної станції. Тому для населення оплата за послуги нараховується за комерційним тарифом. Міський голова доручив керівництву КП «Звягельводоканал» вивчити це питання, розглянути технічні умови щодо можливого перепідключення. Подібна проблема склалася у Майстрівському старостинському окрузі й стосовно тарифів на водовідведення, адже система каналізування теж має свої особливості.

Зверталися жителі старостинського округу й щодо перевезення дітей шкільного віку на навчання у ЗНЗ міста. Питання опрацьовується.

Серед запитів, які порушувалися на прийомі, були й стосовно земельних питань, благоустрою, зокрема, зрізання дерев та безпритульних собак.

Усі звернення жителів, які прийшли на особисті прийоми, взяті на контроль.

Виїзні прийоми громадян міським головою Миколою Боровцем будуть продовжуватися, адже безпосереднє спілкування з жителями сіл громади — це додаткова можливість для керівництва налагодити комунікацію з громадою, вивчити запити та потреби, вчасно відреагувати та організувати вирішення проблемних питань.

Відділ інформації міської ради