Як правильно вибрати акумулятор для ноутбука?

Як правильно вибрати акумулятор для ноутбука?

Коли випустили перші ноутбуки, вони одразу ж стали хітом продажів. Усі користувачі мріяли про них. Маленькі, компактні та … можуть працювати автономно. Саме мобільність цього пристрою зробила його таким популярним. Однак у якийсь момент навіть найкраща батарея може перестати працювати. Тому кожен користувач повинен знати, як вибрати новий елемент живлення, щоб користуватися унікальними можливостями портативної техніки.




Що впливає на термін служби батареї?


Акумулятори для ноутбуків, як і інші елементи живлення, що перезаряджаються, мають свою потужність і час роботи. Час роботи ноутбука від повністю зарядженого акумулятора, в першу чергу, залежить від манери використання обладнання. Чим вище продуктивність системи та яскравість екрану, тим швидше витрачається накопичена енергія. Недарма в комплекті з портативними пристроями постачається інструкція з експлуатації, в якій розповідається, як правильно використовувати батарею, щоб її ресурсу вистачило надовго.

Коротка інструкція з експлуатації


Перше правило стосується заряджання акумулятора. Підключайте блок живлення в той момент, коли рівень заряду становить близько 15% (це значення може дещо змінюватись і залежить від рекомендацій виробника), і не відключайте його доти, доки батарея не буде повністю заряджена. Не слід робити короткочасні підключення, оскільки це швидко зношує АКБ.

Також варто не забути виставити на комп’ютері відповідні параметри максимально ефективної роботи в автономному режимі. Налаштування енергозбереження на комп’ютері допоможуть продовжити бездротове використання пристрою.

Однак кожна батарея має обмежений термін служби. Рано чи пізно нам доведеться її замінити.

Як обрати відповідний акумулятор?


Коли настав час купувати нову батарею, ми повинні знати, що ми шукаємо. Насамперед, зазвичай шукаємо акумулятор, який призначений для конкретної моделі ноутбука. Наприклад, для лептопів Асус батарею можна замовити тут: https://www.aks.ua/uk/catalog/akkumulyator-dlya-noutbuka/brend-noutbuka/asus . Але іноді доводиться шукати комплектуючі, згідно з вхідними параметрами комп’ютера. У цьому випадку слід звернути увагу на напругу та потужність, а також маркування на корпусі. Остання особливість дозволяє відрізнити оригінальні акумулятори від їхніх підробок чи аналогів. Позначення батареї є комбінацією букв і цифр, яке дозволить ідентифікувати запчастину. Наприклад, код для Asus виглядатиме інакше, ніж для Toshiba.