Руслан Горовий —  у Звягелі!

Руслан Горовий — у Звягелі!

Зустріч із Русланом Горовим відбудеться 22 листопада, о 16:00, у Палаці культури ім. Лесі Українки, в «Idea Hub. Територія успіху». Вхід вільний.

 




Руслан Горовий — український журналіст, волонтер, режисер-документаліст, поет і музикант, письменник, автор збірок повістей та оповідань, автор проєкту «Служба розшуку дітей».

Руслан Горовий вважає своїм головним життєвим завданням навернення «іновірців» в українство. Робить це як письменник, музикант, відомий слухачам ще й за псевдонімом «Uki John», член волонтерської групи «Цигани», яка опікується як військовими, так і цивільними на деокупованих територіях, зокрема Київщині.

У ході зустрічі головний режисер «Магнолії-ТВ» розповість про історію заснування легендарної «Служби розшуку дітей», яка нині, окрім інших напрямів діяльності, займається документуванням військових злочинів росіян.

Серед інших видань, які, принагідно, можна буде придбати під час зустрічі, автор численних збірок повістей та оповідань презентує свою нову книгу «Жили собі люди». Це — його перше документальне видання, в якому автор зафіксував те, що бачив на деокупованих територіях.

Також, із-поміж багатьох надважливих тем, говоритимемо й про проєкт «Так працює пам’ять» — мистецьку, музичну, міжавторську ініціативу, яку Горовий розпочав 2019 року, присвячену пам’яті юного громадського активіста Дані Дідика, який став жертвою теракту під час Маршу єдності в Харкові в лютому 2015 року, і всіх, хто віддав життя за незалежність України. Руслан Горовий розповість про мистецькі надбання цього проєкту та боротьбу за присвоєння назві школи №11 Харкова, в якій учився хлопець, його імені.

А ще згадаємо події листопада 2013-го — те, з чого почалася Революція Гідності. Горовий був очевидцем першого розгону студентів на Майдані Незалежності в Києві.

Така розмова, без перебільшень, буває раз на багато років. Не прогавте зустріч із мегацікавою особистістю, відмінним прикладом безмежної любові та ще більшої відповідальності за нашу Батьківщину.
 

Організатори: Звягельська бібліотека,
Управління культури і туризму
Звягельської міської ради