ЗУПИНІМО ТОРГІВЛЮ ЛЮДЬМИ!

15 грудня у конференц-залі ЖДУ імені Івана Франка у рамках міжнародного проекту «Протидія торгівлі неповнолітніми в Україні та Молдові» (Італія-Україна-Молдова) відбулася презентація Центру соціально-психологічних досліджень і навчального курсу «Запобігання торгівлі дітьми в Україні».
Із вітальним словом виступила проректор із наукової роботи ЖДУ імені Івана Франка Наталія Сейко. Декан соціально-психологічного факультету Олександр Музика італійською мовою привітав наших шановних гостей — Жана Луіджи Ліо, Федеріку Группіоні, Шейна Шахіна та Олександру Ваккарі.
Звіт, за результатами дослідження діяльності державних та громадських організацій у містах Житомирі, Ржищеві та Кагарлику, представила директор Центру соціально-психологічних досліджень Олена Музика. Жваве обговорення проблеми було під час виступів Олексія Котвицького (директора ГО «Перспектива»), Вікторії Остапчук (голови Правління ЖМГО «Авенір»), Руслана Потапенка (начальника відділення кримінальної міліції служби дітей Корольовського РВУМВС в Житомирській області) та Марії Климчук (виконавчого директора ГО «Жіночий інформаційно-консультаційний центр»). Адже робота громадських організацій та кримінальної міліції у справах дітей є найбільш дотичною до неповнолітніх із груп ризику.
Учасники «круглого столу» оплесками зустріли виступи-презентації студентів соціально-психологічного факультету, котрі пройшли навчальний курс та представили результати практичної роботи.
Кульмінацією зібрання стала презентація сайту «ПРОТИДІЯ ТОРГІВЛІ НЕПОВНОЛІТНІМИ в Україні та Молдові» — http://cspd.zu.edu.ua/. Інформація, розміщена на сайті, буде корисна як партнерам проекту та студентам, котрі беруть у ньому участь, так і людям, котрі потрапили у біду та потребують допомоги (психологічної, медичної, юридичної тощо).
Також серед запрошених гостей були: Надія Кавратка (заступник міського голови міста Ржищева з гуманітарних та соціальних питань), Оксана Акутіна (начальник відділу у справах сім’ї та молоді Ржищівського міськвиконкому), Тетяна Мяновська (завідувачка НМЦ управління освіти Житомирської міської ради), Марія Талько (методист НМЦ управління освіти Житомирської міської ради), Ольга Юрченко (директор Житомирського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді), Вікторія Прус (заступник начальника відділу організації профорієнтації Житомирського обласного центру зайнятості) та Володимир Васьківський (директор ЦНТТУМ м. Житомир).
На завершення гості обмінялися символічними подарунками та домовилися й надалі продовжувати спільну і таку корисну роботу!
«Рупор Житомира»