«ПОБАЧИЛА ЛЕЛЕК У... НЕТІ — ЗРОБИЛА У СЕБЕ НА ВУЛИЦІ»

«ПОБАЧИЛА ЛЕЛЕК У... НЕТІ — ЗРОБИЛА У СЕБЕ НА ВУЛИЦІ»

ГОРОДЯНИ СТАЮТЬ ЛАНДШАФТНИМИ ДИЗАЙНЕРАМИ СВОЇХ ДВОРІВ
Так, не у небі, а в Інтернеті побачила лелек-симпатюль звягельчанка Юлія ВЕРЕЩАК. Вони настільки припали молодій жінці до душі, що вона «поселила» птахів і на вулиці Тимошенка, де мешкає у багатоквартирному будинку, — зробила їх із фанери, розмалювала, організувала для них «компанію» на клумбах біля під’їздів.
Повертаючись із майданчика, зробленого татусями, ми із фотокором, помітивши імпровізацію на клумбах біля іншого будинку (на цій же вулиці Тимошенка), не змогли проїхати повз. Виявляється, гарний приклад передається від одних сусідів до інших — виходить своєрідна естафета ідей, в якій переможцями стають усі, бо споглядають цікаві творіння щодня на вулиці. Відтак — і настрій стає кращим, і відношення до життя — світлішим, і враження від нього — яскравішими.
Юлія Верещак — одна з «тимошенківських» умільців. «Роблю з непотрібного — потрібне, ось і усе,» — так небагатослівно вона розповідає про те, що викликає захоплення і безліч інших позитивних емоцій у людей. Невдовзі на вулиці, за словами вуличної дизайнерки, мають з’явитися жирафа та ведмідь. Буде компанія для смугастої зебри під пальмою — аби лише вистачало часу та сусіди не лінувалися допомагати.
Юлія КЛИМЧУК
Фото Віктора ТИМОЩУКА