10-Й ЮВІЛЕЙНИЙ ВИПУСК ГАЗОВИКІВ

10-Й ЮВІЛЕЙНИЙ ВИПУСК ГАЗОВИКІВ

Протягом останніх десяти років Новоград-Волинський промислово-економічний технікум випускає фахівців за спеціальністю «Монтаж, обслуговування устаткування і систем газопостачання», яка сьогодні має гарний попит на ринку праці. За цей період дану професію в технікумі отримало 439 студентів.


Ця спеціальність відкрилася в навчальному закладі в 1998 році, за ініціативи міського голови Володимира Загривого і при підтримці тодішнього директора Василя Середюка. І з тих пір — це одна з найбільш популярних і запитуваних спеціальностей серед абітурієнтів, про що свідчить хоча б той факт, що саме на неї — найбільші конкурси при вступі до технікуму. Два провідних викладачі, які мають відповідну вищу освіту (Одеська державна академія будівництва та архітектури, спеціальність «Теплогазо­постачання і вентиляція») — Олександр та Лариса Фютаки — дають високий рівень знань, про що свідчать як високі оцінки при захисті дипломних проектів, так і відгуки роботодавців. Більш як 70% випускників вступають до вищих навчальних закладів 3-4 рівня акредитації відразу на 2-3-ій курс, переважно — на держзамовлення.
Для абітурієнтів проводяться дні відкритих дверей, де вони можуть детальніше ознайомитися зі спеціальністю, її перспективами щодо подальшого вступу і працевлаштування.
Технікум має домовленості щодо подальшого навчання своїх випускників відразу з 2-3 курсу у такі престижні вузи України, як Вінницький державний технічний університет, Одеська державна академія будівництва та архітектури, Національний університет ­водного господарства та природокористування (Рівне), Київський державний інститут будівництва та архітектури, Луцький національний технічний університет.
Для навчання студентів і отримання спеціальності у технікумі створені всі умови — матеріально-технічна база, навчальний полігон, що підтверджується наявністю відповідних ліцензій.
У технікумі навчаються з даної спеціальності не лише новоград-волинці, а й жителі Рівненщини, Хмельниччини, Київщини, Вінниччини, Одещини, Криму, інших областей України.
Багато випускників цієї спеціальності працюють на провідних інженерно-технічних посадах на підприємствах — таких, як «Львівтрансгаз», «Новоград-Волинське УЕГГ», «Житомиргаз», «Шепетівкагаз», «Кіровоградгаз», «Коростенське УЕГГ», «Овруцьке УЕГГ» та на провідних фірмах України з проектування, монтажу та будівництва газопроводів та установок, що до них відносяться.
Всі іногородні студенти забезпечуються гуртожитком, функціонує їдальня, де можна недорого і смачно пообідати, славиться і спортивний комплекс технікуму, де є басейн, тренажерний зал, сауна, російська баня, які студенти можуть відвідувати за пільговими цінами.
Добрі традиції технікуму нині активно продовжує дружний і висококваліфікований педагогічний колектив на чолі з директором Вадимом Сімчуком та його заступниками Віктором Ваховським, Миколою Ковальчуком, Боян Іванюк та Володимиром ­Глушенком.
З 25 по 29 лютого відбувся захист дипломних проектів групи за спеціальністю «Монтаж, обслуговування устаткування і систем газопостачання». Викладачам і студентам є чим гордитися — якісний показник склав більш як 74%, що свідчить про висококваліфіковану підготовку студентів протягом усього періоду навчання. Це підтвердив і голова державної кваліфікаційної комісії Микола Додонов, який майже 30 років очолював Новоград-Волинське УЕГГ і де нині працює переважна більшість саме випускників промислово-економічного технікуму. До речі, Микола Олександрович підкреслив, що випускники технікуму, маючи дуже грунтовну технічну і практичну підготовку, приходять на підприємство кваліфікованими працівниками високого рівня.
Лариса ГЕМБАРСЬКА
Фото Віктора ТИМОЩУКА