Верховна Рада вивела Новоград із глухого кута

Верховна Рада вивела Новоград із глухого кута

Саме у такий вислів — глухий кут — нерідко характеризували проблему, що склалася в Новограді-Волинському внаслідок відсутності вільних територій для забудови і промислового розвитку. Але 17 червня на пленарному засіданні Верховної Ради України було проголосовано і затверджено довгоочікувану постанову про зміну і встановлення меж міста Новограда-Волинського і Новоград-Волинського району. Сталося це завдяки клопотанню народного депутата України Володимира Литвина, який наполегливо працював над цим питанням.
Верховна Рада України постановила:
«Змінити межі міста Новограда-Волинського і Новоград-Волинського району Житомирської області, збільшивши територію міста на 609,54 гектара земель, у тому числі за рахунок 11,37 гектара земель, що знаходяться у віданні Майстрівської сільської ради, 52,75 гектара земель — Наталівської сільської ради, 201,13 гектара земель — Новороманівської сільської ради, 248,20 гектара земель — Суслівської сільської ради та 96,09 гектара земель — Чижівської сільської ради Новоград-Волинського району, та затвердити територію міста Новограда-Волинського загальною площею 3276,54 гектара і територію Новоград-Волинського району загальною площею 209224,96 гектара».
Прийняття Постанови відкриває для міста нові довгоочікувані можливості і перспективи. Із введенням в дію цього законодавчого документа Новоград-Волинський зможе розвиватися — втілювати в життя інвестиційні пропозиції, виділяти земельні ділянки під забудову молодим сім’ям, а також вирішувати ще цілу низку необхідних місту питань.
Олег БРЮХАНОВ