Провели дітей на канікули

Провели дітей на канікули

Нещодавно до міського відділу міліції завітали учні початкових класів ЗОШ №5. Розпочалася екскурсія з чергової частини. Черговий міськвідділу лейтенант міліції Олександр Ткачук розповів дітям, що саме сюди стікається вся інформація від громадян, підприємств, організацій про скоєння кримінальних, адміністративних правопорушень та інших подій.


У кімнаті по роботі з персоналом на гостей чекали представники різних служб. Старший інспектор ДПС Михайло Іскрижицький провів з дітьми профілактичну бесіду. У першу чергу він звернув увагу школярів на необхідність чіткого дотримання Правил дорожнього руху у повсякденному житті. Дорога — це зона підвищеної небезпеки, тому збереження життя і здоров’я людини залежить, у першу чергу, від неї самої.
Працівник державтоінспекції також показав дітям нові патрульні автомобілі. Кожен з них посидів у салоні. А хлопці виявили бажання навчитися користуватись гучномовцем. Вони із захопленням по черзі промовляли відомі фрази із кінофільмів про міліцію або поліцію! Деякі з них, навіть, англійською мовою.
Продовжила спілкування із дітлахами оперуповноважена сектору кримінальної міліції у справах дітей Світлана Павлюк. Вона зазначила, що як правило, на обліку перебувають неповнолітні, котрі виховуються в неповних сім’ях, батьки яких ведуть антигромадський спосіб життя та не займаються вихованням своїх дітей. Також вона пояснила про адміністративну та кримінальну відповідальність у разі скоєння неправомірних дій неповнолітніми. Міліціянтка також попередила учнів про недопустимість вживання ними тютюнових виробів, алкогольних напоїв і наркотичних засобів.
Захоплюючою частиною екскурсії для хлопців та дівчат стала демонстрація спецзасобів, учбової зброї та валізи експерта-криміналіста. Старші інспектори сектору кадрового забезпечення Олена Петрук та Ольга Бондарець відповіли на безліч питань, які надходили від зацікавлених гостей. Школярам дозволили приміряти бронежилети, каски, потримати в руках зброю, відчути себе у якості експерта, проводячи дактилоскопіювання пальців рук.
Цей процес так захопив учнів, що деякі з них навіть виявили бажання працювати в міліції.
Інна ВОВЧЕНКО, старший лейтенант