ХРОНИКА 8/2009

НАПИЛИСЯ І — «НА КАТКАХ ПОКАТАЛИСЯ»...
11 лютого до міліції звернувся житель с.Мала Горбаша. Він повідомив, що з 10 на 11 лютого з території тракторного парку невідомі викрали два катки для ущільнення грунту, вартість яких складає більше 2000 грн. Того ж дня дільничний інспектор затримав двох жителів с.Гірки. Викрадені катки вилучено та повернуто власнику. Як з’ясувалося, безробітні того вечора за «окрему плату» порізали дрова і при за-триманні в усьому звинувачують оковиту.
А 12 лютого до міліції надійшла заява від голови ПСП «Світоч» с.Великий Молодьків про те, що в ніч з 11 на 12 лютого невідомі з території тракторного парку викрали тракторний акумулятор, дві борони, обладнання до сівалки та металобрухт, спричинивши матеріального збитку на суму близько 3000 грн. Вже наступного дня винних у скоєнні злочину розшукали та затримали. Ними виявилися троє місцевих жителів, які ніде не працюють, двоє — раніше судимі.
Спочатку усі пиячили, потім один з компанії безробітних запропонував поїхати назбирати металобрухту, аби підзаробити, крім того, сказав, що знає «рибне» місце. «Осідлавши» Сірка, чоловіки сіли у віз та вирушили проти ночі на пошуки. Під’їхавши до території тракторного парку, домовилися, як діятимуть. Замок зловмисникам виявився не під силу, то ж довелося вибити двері. Металобрухтом чоловіки не обмежилися. Вони розбили ще й віконне скло в приміщенні, де знаходився трактор, з якого зняли акумулятор. Награбоване на підводі прикрили сіном та залишили ночувати в одного з «колег». Вже з ранку трійця збула металобрухт, вагою більш як 400 кг, майже за 400 грн, та акумулятор, вартістю більше 1000 грн. — за 150 грн. Затримали злодіїв у магазині, коли ті «святкували».
ПАСАЖИР-НЕЛЮД
Наступного дня на пульт чергової частини міськвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення від жителя міста, який працює таксистом. Потерпілий повідомив, що пасажир, якого він віз, не розрахувався за поїздку, натомість облив його і авто бензином, підпалив та втік.
Пізніше потерпілий розповів, що коли привіз чоловіка за вказаною адресою, той сказав, що зайде до будинку та візьме гроші у дружини, аби розрахуватися. Але з будинку він повернувся вже роздратований і з пляшкою, в якій, як виявилося, був бензин. Підійшовши до машини, чоловік виплеснув вміст ємкості на нього та кинув запальничку з вогнем.
З опіками таксиста було доставлено до травматологічного відділення міськрайТМО. Проти зловмисника порушено кримінальну справу за ст.194 «Умисне знищення або пошкодження майна».
ОБІКРАЛИ МАГАЗИН
Цього ж дня до міліції надійшла заява від директора «Городницького споживчого товариства» про те, що вночі невідомі особи, розбивши скло та розігнувши грати у вікні магазину «Продтовари» с.Ліпіно, викрали продукти харчування на суму більше як 1000 грн.
За ст.185 ч.3 КК України «Крадіжка» порушена кримінальна справа проти чотирьох неповнолітніх жителів сусідніх сіл, у яких вилучені речові докази та направлені на експертизу.
«ПРОМИШЛЯВ» СВІЙ
Про зникнення килима з будинку матері телефоном повідомила правоохоронців жителька с.Ярунь. Злодієм виявився рідний брат заявниці, який продав викрадене у
с.Пилиповичі незнайомцям за 50 грн., а гроші пропив.
ПІСЛЯ «ВІДВІДИН» ЗЛОДІЇВ
з хліва та гаража жителя с.Жолобне зникли дві пари віжок, електропроводка, ножівки та інші господарські приладдя. Потерпілому завдано збитку на суму близько 800 грн. Злодіям не довелося прикладати зусиль, аби проникнути в приміщення, так як двері господар на ніч залишав незамкненими.
Також про викрадення алюмінієвого посуду та продуктів харчування з літньої кухні до міліції звернулася жителька смт.Городниця. Напередодні жінка поїхала на роботу (працює подобово). Крадіжку виявила наступного ранку, коли зайшла у кухню, двері якої, як розповіла потерпіла, не замикаються.
ОБІКРАЛИ ІНОЗЕМЦЯ
Днями до Новоград-Волинського МВ звернувся громадянин Сербії, який працює водієм-далекобійником. Рухаючись у напрямку м.Київ, чоловік підвозив трьох жінок. Після того, як пасажирки вийшли, гр. Н. побачив, що його гаманець, що знаходився у кишені куртки, лежить в іншому місці і з нього зникли гроші в сумі 500 євро. Як з’ясували міліціонери, «спритницею» виявилася жителька Олевського р-ну.
Анна ВЛАСЮК, старший лейтенант міліції