ПЕРЕМОГИ — ЦЕ ЇХНЯ ВІЗИТІВКА

ПЕРЕМОГИ — ЦЕ ЇХНЯ ВІЗИТІВКА

Перелік турнірів, на яких новоград-волинські каратисти стилю кіокушин добивалися гучних перемог, цими днями доповнився відкритим чемпіонатом Києва з хортингу. Змагання зібрали близько сотні бійців, які володіють навичками карате, кікбоксингу, боротьби, класичного й тайського боксу. Власне, хортинг — це і є такий напрямок силових єдиноборств, що поєднує в собі найбільш ефективні прийоми ведення бою, запозичені з різних стилів.
Команда Житомирської області, кістяк якої склали новоград-волинці, добилася стовідсоткового результату — шість медалей на шістьох. Довів свій високий бійцівський клас Андрій Касянчук, який вкотре фінальний бій виграв за явної переваги над суперником. Цього разу все скінчилося технічним нокаутом.
Переможно завершили турнір Євген Савін та Іван Пилипчук. До слова, Іван теж у фінальному поєдинку достроково вклав суперника, вміло застосувавши больовий прийом.
Звання віце-чемпіонів турніру здобули Максим Онищук, Сергій Венгер та єдиний у складі збірної області представник із міста Баранівки — В’ячеслав Шкула.
— Навіть не очікували такого успіху, — зізнався згодом головний тренер команди, президент обласних федерацій кіокушин-карате та хортингу Олександр Гордієнко. — Мабуть, організатори чемпіонату не раз пожалкували, що нас сюди запросили, — жартома додав Олександр.
У нагороду за успішний виступ команда Житомирщини отримала пам’ятний сувенір, а кожен спортсмен — грамоти й медалі від Міністерства сім’ї, молоді та спорту.
Олег БРЮХАНОВ