КУБОК «BUDAPEST-OPEN» — У НОВОГРАДІ!

КУБОК «BUDAPEST-OPEN» — У НОВОГРАДІ!

\"КУБОКГоловний кубок відкритого чемпіонату Будапешта з карате-до — традиційного щорічного турніру, що за складом учасників прирівнюється до чемпіонату Європи, — прибув до Новограда-Волинського. Його виборола збірна клубів України, проте одностайним рішенням тренерського штабу трофей було віддано на зберігання саме в Новоград. Оскільки з восьми золотих нагород, здобутих українцями на турнірі, три — в активі звягельчан.
Щасливий за успішний виступ своїх вихованців тренер Петро Корнійчук особливо відзначив результат Анастасії Ванжури. П’ятнадцятирічна спортсменка досягла перемог як у своїй віковій категорії, так і серед старших — 16-17-річних суперників.
— Її виступ — це як тайфун. Суперники «розліталися» один за одним, — знайшов вдале порівняння Корнійчук, — Споглядаючи, як упевнено Настя проводить бої, до нас підходили тренери з інших країн, запитували, звідки ми. Вони були просто вражені.
Третє командне «золото» клубу «Січ-ДЮСШ» — у Дмитра Корнійчука. Цікаво, що юнак здобув його у старшій віковій групі. Після чого мав шанси повторити успіх і серед однолітків. Але, певно, через втому не зміг показати всього, на що здатний.
Дебютантка — й одразу в призери. Це — про чотирнадцятирічну Дарину Тарасюк із села Несолонь Новоград-Волинського району. Для дівчини такі масштабні змагання, та ще й за кордоном, стали першими в житті. Тож, третє місце — чудовий підсумок.
Єдиний із чотирьох представників новоград-волинського клубу, кому не поталанило цього разу пробитися у призери, — Мар’ян Парадівський, який виступав у дорослій віковій групі. Мар’ян — нова людина в клубі, цьогорічний випускник Львівського державного університету фізкультури. Віднедавна приїхав до Новограда-Волинського й нині працює у ФСТ «Колос» — тренером секції карате-до в селі Гульськ.
Варто відзначити, що українська збірна з карате-до чи не вперше так гучно заявила про себе на міжнародній арені, ставши лідером за кількістю нагород серед 126 клубів і збірних клубів країн.
Для новоград-волинців поїздка на ці змагання багато в чому стала можливою завдяки фінансовій підтримці спонсорів. Тож, тренер та спортсмени висловлюють вдячність директору ПП «Моноліт» Володимиру Андрощуку та генеральному директору меблевої фабрики «Мірт» Олександру Ющенку.
Олег БРЮХАНОВ