«ЗВЯГЕЛЬ-750» — ВІЦЕ-ЧЕМПІОН УКРАЇНИ!

«ЗВЯГЕЛЬ-750» — ВІЦЕ-ЧЕМПІОН УКРАЇНИ!

Можливо, прочитавши заголовок, комусь у це важко повірити, але — правда: наша, новоград-волинська, футбольна команда «Звягель-750» здійснила справжній прорив і здобула почесне звання віце-чемпіона України 2010 року серед аматорських команд. І це — найвище на сьогодні досягнення звягельських футболістів, яке, без сумніву, увійде в історію. Як команди, так і українського футболу.


Вперше «Звягелю-750» довелося грати так далеко від малої батьківщини. Вирішальні матчі чемпіонату серед аматорів проводилися аж на Херсонщині, у південній частині області — майже біля моря.
Як вже повідомляла газета «Звягель-Інформ», у груповому раунді фінальної частини новоград-волинським футболістам випало зіграти проти амбітних команд: минулорічного чемпіона («Єдність», Чернігівська область) й віце-чемпіона України («Торпедо», Миколаїв). А також проти свого «кривдника» по відбірному раунду — ФК «Тернопіль».
До фіналу потрапляв лише переможець групи. І ним упевнено став «Звягель-750», здолавши всіх суперників, забиваючи кожному по три голи.
Опонентом звягельчан у фінальній грі стали господарі турніру — команда «Мир» із села Горностаївка Херсонської області. Нехай нікого не вводить в оману той факт, що команда — з села, в якому всього 180 дворів. У цьому селі, між іншим, — усі вулиці заасфальтовані. А такому стадіону, як у них, може позаздрити більшість українських райцентрів — добротний газон, пластикові сидіння для глядачів, ошатне адміністративне приміщення. Поруч — ще одне поле. Вочевидь, тренувальне.
Згодом з’ясовується, звідки все це добро. Річ у тому, що президент ФК «Мир» — власник процвітаючої агрофірми. Певно, не шкодує грошей як на розвиток спорту, так і на інші напрямки меценатства. Прогулянка селом засвідчила, що тут відчувається рука господаря. На противагу деяким сусідським селам, які ми минули, доки дісталися Горностаївки.
Ми — це група новоград-волинських уболівальників у складі 9 чоловік, які вирушили в неблизький путь, щоб підтримати улюблену команду. Ще декілька звягельчан пробули разом із командою впродовж усього турніру. Так що наші футболісти повсякчас відчували підтримку земляків.
Власне, фінал, що відбувся у неділю, 19 вересня, став центральною подією не тільки для села, а й для району і, можливо, навіть області. Глядачі зайняли всі вільні місця, а серед віп-персон — голова обласної федерації футболу Херсонщини. Не бракувало й уваги преси, серед якої — знімальна група обласного телебачення і спецкор газети «Український футбол».
Що ж до самої гри, то футболісти «Звягеля» зробили все можливе, щоб виграти цей фінал. Однак — було непросто. Господарі теж не сиділи, склавши руки, й ще до матчу «вивели з гри» двох ключових гравців нинішнього «Звягеля-750» — Павла Осарчука і Дмитра Лободіна. Про те, що ці хлопці не зіграють у фіналі, стало відомо незадовго до матчу, коли перерахували жовті картки й винесли вердикт: Павло й Дмитро — дискваліфіковані.
Одразу пригадалися слова когось із уболівальників, що, мовляв, хто господар фінальної частини — тому й карти в руки. Іншими словами: щоб перемогти господарів, треба грати не тільки проти одинадцяти суперників на полі, а й проти навколофутбольних інтриг. Наші спробували, але підсумковий результат — 2:0, на користь команди з Горностаївки.
Звісно, що одразу після закінчення матчу звягельчани були не в надто доброму гуморі. Трохи згодом, коли перші емоції вляглися, і футболісти, й уболівальники дещо по-іншому подивилися на цей результат. Так, ми поступилися у фіналі, але ж це був не фінал чемпіонату району. Це — фінал чемпіонату України. І «Звягель-750» — учасник цього матчу — віце-чемпіон України серед аматорських команд!
Від імені шанувальників футболу Звягельщини хочеться висловити щиру вдячність усім, хто зробив для нас цей успіх. Передусім — голові ради засновників клубу Василю Гордійчуку, який свого часу дав слово створити в Новограді-Волинському футбольну команду, яка досягне висот, — і слово дотримав. Саме Гордійчук узяв на себе витрати на поїздку команди на цей турнір. Також допоміг командувач військами Південного оперативного командування Петро Литвин, який профінансував проживання команди.
Ось імена віце-чемпіонів: Максим Дубров, Олег Войтович, Ігор Носарєв, Дмитро Горбаченко, Максим Омельченко, Сергій Джус, Дмитро Лободін, Андрій Диняк, Віталій Ванжура, Роман Весельський, Михайло Войтович, Павло Осарчук, Ігор Алімов, Юрій Перін, Ярослав Корнійчук, Василь Ткачук, Ігор Ковальчук, Володимир Майдачевський, Роман Сизоненко, Олександр Пустовіт, Олександр Загривий, Денис Расулов. Тренер команди — Андрій Лось.
Олег БРЮХАНОВ
Фото з сайту http://zvyagel750.at.ua