МІЛІЦІОНЕРИ ЗАКРИВАЮТЬ ЗАЛИ ГРАЛЬНИХ АВТОМАТІВ

Всупереч державній забороні на гральний бізнес, обумовленій відповідним Законом України ще три роки тому, не всім гральним бізнесменам вдалося сумлінно розпрощатися зі своєю діяльністю. Найзатятіші з них до цієї пори намагаються організувати або замаскувати вже існуючу незаконну гральну діяльність своїх закладів. Отже, під мирними вивісками з назвами закладів харчування і благородних клубів спортивного покеру правоохоронці продовжують викривати казино, заборонений покер, букмекерські контори і, звичайно, давній головний біль громадян із середньостатистичним матеріальним достатком і батьків неповнолітніх — ігрові автомати.
Наприкінці квітня цього року працівники управління боротьби з економічними злочинами УМВС України в Житомирській області припинили діяльність залів з гральними автоматами в Новограді-Волинському і Бердичеві.
Під час фіксації забороненої гральної діяльності в одній з установ у місті Бердичеві міліціонери задокументували, як потенційний гравець за допомогою ігрового автомата виграв суму, що вдвічі перевищує зроблену ним ставку. Правоохоронцями був зафіксований і момент видачі адміністратором установи виграшу. В результаті перевірки працівники УДСБЕЗ УМВС України в області вилучили 9 ігрових автоматів, грошові кошти і блокнот із чорновими записами, що підтверджують виплати виграшів клієнтам грального закладу.
У результаті аналогічних перевірок у м.Новоград-Волинський в одному із подібних закладів правоохоронцями було вилучено 15 ігрових автоматів, гроші і чорнові записи адміністратора, який на очах у працівників міліції видав постійному клієнтові в чотири рази помножену ставку.
За обома фактами наразі проводяться всі необхідні перевірки, за результатами яких буде вирішено питання про порушення щодо організаторів гральних закладів кримінальних справ за заняття гральним бізнесом (ст.203-2 КК України).
За словами начальника УДСБЕЗ УМВС України в області Юрія Крошка, з початку поточного року на Житомирщині працівниками міліції задокументовано 11 фактів заняття гральним бізнесом. За дев’ятьма з них порушені кримінальні справи. Всього вилучено 179 одиниць грального обладнання.
СЗГ УМВС України в Житомирській області