У «янголів добра» — професійне свято

Холодного 5 грудня в Україні відзначають День волонтера. Напередодні, у Молодіжному центрі, зібралися представники волонтерського руху, благодійних і громадських організацій, військові, представники влади та ЗМІ. Усіх цих людей об’єднала спільна мета — підтримка української армії.
Як свідчать факти, волонтери у боротьбі за цілісність кордонів України виконують одну з вирішальних місій. Військові постійно наголошують: підтримка народу вселяє у них впевненість, надає сил та засобів у протистоянні агресору — саме тому армію охрестили «народною». Під час зустрічі у Молодіжному центрі зібрали найбільш активних учасників волонтерського руху. Є чимало волонтерів, котрі особисто возять допомогу (продукти, одяг, пальне, засоби гігієни, листи тощо) під кулями, ризикуючи життям. Цих людей захисники називають своїми янголами-охоронцями. У свою чергу, волонтери захоплюються нашими воїнами: «Я бачила, як ви, хлопці, тримаєте оборону, — розповіла волонтерка Юлія Толмачова, — тому низькій вам уклін. Завдяки тому, що ми згуртувалися, ми усі стали кращими і добрішими. Слава Україні!».
У всіх на слуху зараз ім’я Ігоря Саксіна, котрий повсякчас зайнятий волонтерською роботою, тому не зміг побувати на зустрічі, але цьому чоловіку дякували не лише військові, але й волонтери — за дієвий приклад у роботі. Досвідом роботи поділилися волонтери освітніх закладів, керівники підприємств, представники влади. Усі волонтери залишили свої координати у Молодіжному центрі, тож кожен може зв’язатися з ними і долучитися до роботи. До речі, зараз багато сімей загиблих у АТО воїнів потребують підтримки, а невдовзі — Свято Миколая, тож волонтери закликають підтримати дітей і рідних героїв.
Юлія КЛИМЧУК