У Житомирі перехожий самотужки затримав злодія

Невідомий напав на жінку, коли та поверталася ввечері додому. Завдавши кілька ударів каменюкою, нападник вихопив сумку і кинувся втікати. На крики потерпілої про допомогу зреагували перехожі. Затриманого розбійника передали прибулим за декілька хвилин міліціонерам. Про це повідомляє прес-служба УМВС України в Житомирській області.
Повідомлення про розбійний напад надійшло до чергової частини Житомирського міськвідділу увечері 2 квітня. На місці події з’ясувалось, що на 35-річну житомирянку в одному з провулків напав невідомий. Жінка не розгубилася, а стала кликати на допомогу. Випадковий перехожий наздогнав нападника та затримав до моменту прибуття патрульного наряду міліції.
«Затриманий є 42-річним житомирянином, раніше неодноразово судимим за вчинення крадіжок. У нього вилучили речі потерпілої: сумку та мобільний телефон. У скоєному чоловік зізнався», — повідомив начальник Житомирського МВ УМВС Михайло Сорока. Жінці було надано медичну допомогу без госпіталізації.
Розпочато розслідування кримі­наль­ного провадження за ч.1 ст.187 (Розбій) Кримінального кодексу України. Напад із метою заволодіння чужим майном, поєднаний із насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, яка зазнала нападу, карається позбавленням волі на строк від 3 до 7 років.
Розбійника затримав працівник УБОЗу, який після робочого дня повертався додому.
Житомир.info