Вшанували пам’ять загиблих у Степанівці воїнів-героїв

Вшанували пам’ять загиблих у Степанівці воїнів-героїв

11 серпня представники влади, громадських об’єднань та політичних партій, військові, рідні та близькі загиблих зібралися у Сквері Слави біля пам’ятного знаку «Борцям за волю України» на мітинг-реквієм, присвячений річниці трагічних подій, що відбулися 7-13 серпня 2014 року в с.Степанівка Донецької області.
Серед інших, перед громадою виступив учасник бойових дій Руслан Подейко: «У цих боях ми, на жаль, втратили наших найкращих побратимів. Сльози мам та дружин після подій у Степанівці не вщухають і досі. На даний час підрозділи бригади безвиїзно продовжують стримувати терористичні формування на лінії зіткнення. Хочемо подякувати волонтерам, громадським організаціям, підприємцям, школам за життєво необхідну допомогу, яку ви надаєте нашим воякам. Дорогі співвітчизники, ми зробимо все можливе, щоб стримати розповсюдження «русского мира» на теренах України».
Зі смутком до присутніх звернулася вдова загиблого учасника страшних подій Лариса Лісовська: «Ще рік тому ми були абсолютно щасливі. Бо не відчували невгамовного болю втрати наших рідних. Серпень став для нас чорним місяцем, життя розділилося на «до» та «після». Ми повинні берегти пам’ять про наших чоловіків, батьків, синів, братів…».
Учасники мітингу-реквієму поклали квіти до пам’ятного знаку «Борцям за волю України» та запалили лампадки в пам’ять загиблих воїнів. Протоієрей округи, настоятель Свято-Михайлівської парафії Української Православної церкви Київського патріархату, отець Геннадій відслужив панахиду за усіма новітніми героями.
Відділ інформації та зв’язків із громадськістю міської ради