Збирай пластик — допомагай бійцям!

Мова йде про активність нашої громади у всеукраїнській акції зі збору та утилізації харчового пластику, що дробиться у гранули і використовується як сировина або продається. Виручені кошти спрямовуються на протез для конкретного бійця. На один якісний індивідуальний протез потрібно 80 тис. пляшок із кришками.
Як звітують місцеві волонтери, за півтора тижня Україна зібрала 700 кг пластику, з них 182 кг кришок і 20 кг пляшок — Новоград! Акція триває. Збір проводиться у багатьох торговельних закладах: магазин №27 — Зарічна, 70; Дружба, 138; магазин «Продукти» — вул.Герцена, 69(а); магазин «Продукти» — вул.Герцена, 46; магазин «Світлана»— вул.Герцена, 57; магазин — «Продукти», 3 кіоски у «Болгарбуді»: «Свiт продуктiв», «Смак», «Добробут»; «Престиж» — вул.Соборності, 28; «Все по 40» — вул.Соборности, 17; магазин «Ситий Татко» — вул.Житомирська, 79. Також збір проводиться на ринках міста, зокрема, на центральному ринку «Урожай». Можна дзвонити за телефоном: 093-2122404, і зібрані (бажано пресовані) пластикові пляшки та кришки (окремо) заберуть волонтери.
Акція водночас вирішує дві проблеми — екологічну та соціальну. Її вже підтримали Міністерство екології України, бізнес і багато волонтерів. Зважаючи на масштаби акції, фонд «Овес» закликає не зупинятися і приєднуватися. Що більше добровольців, бізнесу, мас-медіа візьмуть участь у цій справі, то більшій кількості воїнів АТО вдасться повернутися до нормального життя.
Підготувала Юлія КЛИМЧУК