Творча співпраця продовжується

Четвертий рік поспіль Центральна міська бібліотека ім.Ю.Ковальського, з ініціативи Людмили Онищук, директора міської централізованої бібліотечної системи, співпрацює з міським Територіальним центром соціального обслуговування.
За цей час для підопічних територіального центру працівниками бібліотеки проведено низку цікавих, пізнавальних та розважальних заходів: бесіди, презентації книг, тематичні викладки літератури та багато іншого. Також підопічні Територіального центру запрошуються на засідання клубу «Світлиця», який працює при бібліотеці. Щомісяця бібліотекар абонементу Марія Петровська відвідує Територіальний центр, щоб запропонувати книги та журнали.
Ось і цього разу, 26 квітня, бібліотекарі завітали на гостину з вікториною «Знавці природи». Під час вікторини присутні разом із ведучою перегорнули такі сторінки як народознавча, про рослини з усього світу, цікаве про тварин, відгадували загадки. Щоб зробити захід не тільки пізнавальним і корисним, а ще й цікавим і веселим, було запропоновано взяти участь у таких конкурсах як «Запитай хоч серед ночі» та «Самий винахідливий та артистичний».
Під час заходу присутні продемонстрували свої знання про дивовижний світ природи, а також дізналися багато нового та цікавого про тваринний та рослинний світи.
За підсумками вікторини, найбільш обізнаним було визнано Валерія Чаговця, найартистичнішою — Світлану Скворцову, найактивнішим учасником команди — Світлану Крутякову, найсміливішою — Римму Ковальчук.
Опікуючись маломобільними літніми людьми, працівники Центральної міської бібліотеки ім.Юрія Ковальського відвідують тих, хто має бажання читати на дому, попередньо отримавши замовлення на літературу телефоном. Допомагають в обслуговуванні таких людей волонтери Людмила Яворська та Людмила Писаренко.
Колектив міської Центральної бібліотеки ім.Юрія Ковальського щиро вдячний за співпрацю директору Територіального центру Ярославу Цибі, завідуючій ВСПА Ірині Якубовській та культорганізатору Раїсі Романчук, справжньому ентузіасту своєї справи.
М.ПЕТРОВСЬКА, бібліотекар 1 категорії відділу обслуговування ЦМБ