«СНАЙПЕРСЬКА» СТРІЛЬБА ВІД НАЙМОЛОДШОГО УЧАСНИКА

«СНАЙПЕРСЬКА» СТРІЛЬБА ВІД НАЙМОЛОДШОГО УЧАСНИКА

Напередодні Дня захисника Вітчизни, 18-19 лютого, відбулися чергові змагання юних стрільців, ініційовані й проведені районно-міською організацією Товариства сприяння обороні України. Взяти учать у турнірі — стрільбах із пневматичної гвинтівки — зголосилися команди зі шкіл міста й району, а також із Новоград-Волинського промислово-економічного технікуму й Новоград-Волинського професійного ліцею.
Змагання пройшли у тирі колегіуму. У перший день суперничали юні стрільці з районних шкіл. У другий — представники навчальних закладів міста. Щоразу урочиста лінійка, що символізувала відкриття турніру, не залишалася без уваги влади. Кожен привітав своїх: делегація з райдержадміністрації — команди з району, а від імені міської влади з напутніми словами виступив начальник відділу з питань розвитку фізичної культури і спорту міської ради Володимир Гамма.
Умови стрільб залишилися традиційними. Склад команди: два юнаки, одна дівчина. Кожному з них було надано право на десять пострілів. Щоправда, була у звітних змагань одна особливість — організатори вирішили при підведенні підсумків розділити місто й район, окремо визначивши призові трійки як в особистому, так і в командному заліках.
Справжньою сенсацією турніру, за оцінкою тренерів і суддів, став наймолодший учасник змагань — одинадцятирічний Сергій Хомяк, учень 4 класу колегіуму. Сергій за десять пострілів «вибив» аж 69 балів зі 100 можливих. Як не намагалися інші стрільці перевершити цей результат, їм цього не вдалося. Тож, у Сергія — заслужене перше місце в особистому заліку серед юнаків. Слідом за переможцем на п’єдесталі пошани розташувалися учень ЗОШ №2 Олександр Ніконенко (66 балів) та учень ЗОШ №3 Сергій Кубинський (58 балів).
Із результатом 50 балів перше місце в особистому заліку серед дівчат, котрі представляли міські навчальні заклади, здобула Оксана Зазноба (ЗОШ №2). Учениця шостої школи Юлія Алексійчук, яка поцілила 46 балів, розташувалася на другому місці. 36 балів і третє місце у Валентини Нагорнюк (ЗОШ №5).
На високому рівні цього разу відстрілялися й учні районних шкіл. Перемогу в особистому заліку серед юнаків святкував Микола Яремчук (65 балів, Колодянська ЗОШ). Призову трійку замкнули Михайло Тимощук (62 бали, Киківська ЗОШ) і Василь Осадчук (47 балів, Слободороманівське ЗНВО). У дівчат найвлучнішою стала Оксана Сарган (57 балів, Несолонська ЗОШ). Учениця Новороманівської ЗОШ Тетяна Куриленко із результатом у 51 бал посіла друге місце. Замкнула призову трійку Олена Матвійчук (46 балів, Городницька ЗОШ).
На основі особистих показників були підраховані командні підсумки. Запекла боротьба за перше місце точилася між господарями змагань — командою колегіуму — та ЗОШ №2. Спір вирішили всього три бали. 159 залікових пунктів проти 156 — і таким чином командну перемогу «вирвала» друга школа, відсунувши колегіум на «срібну» сходинку. Третє й четверте місця розділили ЗОШ №3 і ЗОШ №6. Їхній результат — 134 бали.
Краща трійка районних команд сформувалася таким чином. Перше місце — у Новороманівської ЗОШ (142 бали), друге — у Колодянської ЗОШ (140 балів), третє — у Городницької ЗОШ (124 бали). До речі, загалом аж 22 школи із сіл району делегували свої збірні на ці змагання, що стало новим рекордом.
За традицією, із кращих стрільців за підсумками районно-міських змагань буде сформовано збірну міста й району, що візьме участь в обласних змаганнях зі стрільби з пневматичної гвинтівки.
Олег БРЮХАНОВ