Співами «Соколи» заробляють  на допомогу Збройним Силам

Співами «Соколи» заробляють на допомогу Збройним Силам

Чоловічий гурт «Соколи» об’єднав працівників культури Брониківської ТГ. Художні керівники вирішили не засиджуватися в кабінетах і пішли «нести культуру в маси». «Ми — чиновники, які співають. Виконуємо твори наших місцевих авторів», — кажуть про себе.

Із початку війни «Соколи» працюють на підтримку ЗСУ. Організовували концерти на ринку «Урожай» у Звягелі, збирали кошти співами в Корці, побували з виступами у 8 старостинських округах громади.

— Нашому гурту вдалося зібрати 30 тисяч гривень. Зібрані кошти перераховуємо на ЗСУ, — розповів «Звягелю» Анатолій Татарчук, який створив колектив у 2016 році. З початком війни розпочалася нова сторінка в історії діяльності. — Передавали кошти на парафін для окопних свічок волонтерам з Несолоні, підтримали фінансово наших двох поранених захисників-земляків. Співпрацюємо з волонтерами Звягельського політехнічного фахового коледжу. Долучилися до збору коштів, за які наша Брониківська громада придбала і відправила на фронт три дрони.

— Радіємо, що можемо долучитися до благодійності на користь української армії, — каже «золотий голос» колективу Анатолій Горблюк.

Юлія КЛИМЧУК