«Болгарбуду» — 30!

«Болгарбуду» — 30!

Минуло 30 років від часу закладання першої цеглини в будівництво нашого мікрорайону «Болгарбуд». Для реалізації проєкту були залучені іноземні професіонали у сфері будівництва, новітні технології й високоякісні будматеріали. Тому будівництво тривало швидко, і будинки були здані в експлуатацію вчасно. Вже упродовж трьох десятиліть школа, дитячий садочок і будинки дійсно виглядають чудово і служать своїм господарям сумлінно й надійно.

 
  1.  

«Болгарбуду» — 30!

  1. Ретроспектива мікрорайону  «Болгарбуд» у Звягелі

Цікаву історію військового містечка з дивною назвою «Болгарбуд» розповіли у Звягельській бібліотеці.

Розпочалася вона влітку 1993 року — 19 червня на вулиці тоді ще Леваневського за участю голови міської ради Олександра Костеченка відбулася святкова церемонія закладання першого каменя нового мікрорайону — житлового комплексу для військовослужбовців військових частин, що виводилися з Німеччини.

Будівництво вели спеціалісти німецької фірми «Хохтіф» і тресту «Головболгарбуд».

Аргументи були такими: у Новограді-Волинському є залізничний вузол, щебінь для будівництва відповідної фракції, будівельний майданчик у зручному для військовиків місці, а міська влада ще пообіцяла допомогти організувати харчування будівельників.

На прохання міської влади (оскільки Будинок офіцерів був у гарному стані) замість передбаченого проєктом Будинку культури в новому мікрорайоні побудували автоматичну телефонну станцію на дві тисячі номерів, крім того, вдвічі збільшили потужність резервуара чистої води для населення мікрорайону.

В експлуатацію мікрорайон був введений за рекордні дев’ять місяців!

«Болгарбуду» — 30!

Разом із кількома сучасними багатоповерхівками в мікрорайоні виросли школа, дитячий садок та адміністративна будівля з торговим центром, для домашніх улюбленців був виділений майданчик для вигулів, для піших прогулянок — облаштовані доріжки, відведені місця для паркування автівок.

У ті роки сюди приїжджали на екскурсії. Все було побудовано та облаштовано «на совість», як сьогодні кажуть, «по-європейськи»: у під’їздах — домофони, мармурові сходи та євровікна, в школі — скляний дах, а в дитячому садочку — басейн!

Сучасну історію мікрорайону «Болгарбуд» продовжують писати його мешканці.

«Болгарбуду» — 30!

  1. ОСББ «Болгари»: ми стали господарями у себе вдома!

Цілком очевидно, що з часом усе потребує ремонту, і будинки нашого ОСББ не є винятком. Тому в 2021 році ініціативна група небайдужих співвласників провела установчі збори, на яких більшість співвласників вирішили вийти зі складу попереднього ОСББ, створивши власне, до складу якого увійшли лише багатоповерхівки проєкту «Болгарбуд». Так і розпочало свою роботу ОСББ «Болгари».

«Болгарбуду» — 30!

ОСББ функціонує вже 2 роки, і за цей досить короткий період зроблено чимало, а саме: розчищені горища і підвали, відновлено освітлення у підвалах, локально відремонтовані дахи, проведено ремонт ліфтів, ямковий ремонт у дворах будинків, ремонт дитячих майданчиків, покрівель над під’їздами, розчищення ливневок дахів і встановлено спеціальні захисні пристрої на покрівлях під’їздів, встановлено датчики руху в під’їздах, відновлено пошкоджені конструктивні елементи бордюрів, освітлення на паркувальних майданчиках, встановлено дорожні віхи для вільного пересування пішоходів, створено сайт ОСББ «Болгари», де співвласники можуть ознайомитись із новинами об’єднання.

Не можна оминути і той факт, що більшість робіт виконано саме працівниками нашого ОСББ — маленьким, але таким завзятим і працелюбним колективом, який робить свою справу на вищому рівні під чітким керівництвом голови правління — Семенова Сергія Івановича.

«Болгарбуду» — 30!

Ми впевнені, що у нашого ОСББ — прекрасне майбутнє, і наші плани досить амбітні. Серед них — встановлення сміттєвого майданчика закритого типу, встановлення вуличного відеоспостереження, ремонт дахів, заміна лавок та встановлення нових. А це, своєю чергою, неможливо без своєчасної оплати внесків самими ж співвласниками.

На сьогодні сума боргу за внесками ОСББ складає 463000 гривень. Уявіть собі, скільки корисного можна було б зробити для наших будинків і для прибудинкової території, якби всі вчасно сплачували внески!

«Болгарбуду» — 30!

Зрештою, варто нагадати, хто є відповідальним за майно ОСББ, — всі ми, співвласники. І для того, щоб нам жити в комфорті, треба більше опікуватися територією, де ми живемо і будемо жити. 30 років — це такий вік, коли все ще можна полагодити або змінити. І майбутнє нашого ОСББ — у наших руках.

«Болгарбуду» — 30!

С. СЕМЕНОВ
голова правління ОСББ «Болгари»
Фото з сайту zwiahel.info