МІЦНО ЗА БАРАНКУ ТРИМАЙСЯ, ШОФЕРЕ

20 травня, близько 22.20 хв., на пульт чергової частини Новоград-Волинського МВ надійшло телефонне повідомлення від жителя Черкаської обл., водія фірми, що здійснює вантажні перевезення про те, що у с.Пилиповичі невідома особа заволоділа його автомобілем марки «МАН». Рухаючись з м.Рівне у напрямку Києва, на автомобілі з написом «Пошта», у с.Пилиповичі чоловік відчув незрозумілий стукіт, а тому зупинився, аби перевірити, чи все гаразд з авто. Ключі заявник залишив у замку запалення. В той час, поки 47-річний чоловік оглядав машину, до нього підійшов незнайомець, в руках у якого, за словами черкащанина, знаходився незрозумілий предмет, який він не зміг розгледіти, оскільки було темно. Наражатися на небезпеку чоловік не став. Зловмисник сів у авто і поїхав у напрямку нашого міста.
На місце події негайно вирушили екіпаж 3-ї роти взводу ДПС у складі прапорщиків міліції Геннадія Заліщука та Юрія Пасічника, решта екіпажів перекрили усі можливі напрямки руху. По дорозі, на в’їзді до міста, інспектори побачили, як по лівій смузі, яка закрита у зв’язку з проведенням ремонтних робіт, рухається вантажний автомобіль. З увімкненими на патрульному автомобілі червоно-синіми проблисковими маячками, правоохоронці почали переслідування підозрілого авто, вимагаючи від водія зупинки. Далеко «гонщику» втекти не вдалося. Інспектори ДПС затримали його на повороті у с.Майстрів та доставили у міськвідділ міліції. Машину та вантаж цілими та неушкодженими повернуто заявнику.
Любителем гострих відчуттів виявився 34-річний житель с.Пилиповичі. У минулому чоловік уже мав проблеми із законом. Проти нього порушено кримінальну справу за ч.2 ст.289 КК України «Незаконне заволодіння транспортним засобом», — карається позбавленням волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.
Анна ВЛАСЮК, помічник начальника МВ, ст.лейтенант міліції