ХРОНІКА 38/2009

«МІСЦЕВИЙ КУР’ЄР»
Працівниками сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків проводилися оперативно-розшукові заходи відносно громадянина, який був кур’єром наркотичної сировини. В ході перевірки було з’ясовано, що 20-річний мешканець міста займався розповсюдженням наркотичних засобів у м.Новоград-Волинський, а даний наркотичний засіб він купував у жительки району, де під час проведення огляду домоволодіння громадянки К., було виявлено та вилучено суху подрібнену рослинну масу зеленого кольору, зовні схожу на наркотичний засіб «марихуану», масою близько 30 кілограм, яку жінка зберігала з метою збуту.
«НАСИЛЬСТВО В СІМ’Ї»
5 вересня до чергової частини міськвідділу міліції надійшло телефонне повідомлення із травматологічного відділення Новоград-Волинського ТМО, що ними надавалась медична допомога 8-річній дівчинці з району. Мати побила дерев’яною палицею малолітню дитину, від чого на її маленькій спинці та ручках — численні синці та рубці. На даний час дівчинка знаходиться під наглядом лікарів. По даному факту Новоград-Волинською прокуратурою проводиться перевірка.
ПО «ГАРЯЧИХ СЛІДАХ»
8 вересня до чергової частини міськвідділу міліції зателефонувала 29-річна мешканка міста та повідомила, що, повертаючись додому, близько 23.00, в під’їзді будинку на неї напав невідомий і відкрито викрав золотий ланцюжок з хрестиком та інші особисті речі, спричинивши матеріальної шкоди на суму 820 грн. Працівники міліції по «гарячих слідах» встановили, що даний злочин скоїв 28-річний мешканець міста, який раніше притягувався до кримінальної відповідальності.
ВБИВСТВО У РАЙОНІ
7 вересня до чергової частини міськвідділу міліції звернулася із заявою 33-річна жителька району про те, що 07.08.2009 її батько пішов з дому та до теперішнього часу його місцезнаходження невідомо.
Працівники міліції негайно відреагували на звернення жінки та почали проводити перевірку. В ході проведення перевірки було встановлено, що на початку серпня місяця 2009 року 49-річна Олена (ім’я змінено) зустрілась із 46-річним Степаном (ім’я змінено) та звернулась до нього із проханням допомогти їй вбити її брата, 55-річного Анатолія. Останній погодився. Через декілька днів, близько 23 години, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, Степан і Олена на грунті неприязних стосунків завдали численних ударів сокирою, лопатою по голові та тулубу Анатолія, чим умисно вбили останнього, а тіло закопали поблизу річки.
Через деякий час, а саме 18.08.2009, Олена разом з 50-річною подругою Світланою (ім’я змінено) перепоховали труп Анатолія на подвір’ї Світлани. По приїзду на місце пригоди на подвір’ї Світлани було викопано труп Анатолія.
За даним фактом порушено кримінальну справу за ст.115 ч.2 п.12 КК України, ст.396 ч.1 КК України.
О.ОМЕЛЬЧЕНКО, лейтенант міліції