З 1 СІЧНЯ ДІЯТИМУТЬ ДОДАТКОВІ ПІЛЬГИ ДЛЯ БАГАТОДІТНИХ РОДИН

З 1 січня 2010 року набуває чинності Закон України від 19 травня 2009 року №1343-VІ «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей». У ньому йдеться про такі пільги:
— 50-відсоткова знижка плати за користування житлом, комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та інші), вартості скрапленого балонного газу, палива; позачергове встановлення квартирних телефонів. Абонентна плата за користування квартирним телефоном встановлюється у розмірі 50 відсотків від затверджених тарифів. Збільшено термін додаткових оплачуваних відпусток до 10-17 днів (замість 7-14 днів). Одному з батьків багатодітної сім’ї збільшено суму податкової соціальної пільги, зменшивши таким чином дохід, з якого стягуватиметься податок.
Низку пільг передбачено й для дітей з багатодітних сімей, зокрема на безоплатне одержання ліків за рецептами, безкоштовний проїзд тощо.
Закон України «Про охорону дитинства» визначає, що багатодітною є сім’я, що складається з батьків (або одного з батьків) і трьох та більше дітей. Діти — це особи віком до 18 років (якщо згідно з законом, застосовуваним до неї, вона не набуває прав повнолітньої раніше).
З метою забезпечення обліку багатодітних сімей міста та їх включення в систему Єдиного державного автоматизованого реєстру пільговиків, просимо ТЕРМІНОВО звернутися у відділ у справах сім’ї та молоді міської ради за адресою: вул.Замкова, 3/6. Із собою потрібно мати паспорт, ідентифікаційний код, свідоцтва про народження дітей та копії цих документів. Телефон для довідок 2-16-85.
А.ВИГОВСЬКА, начальник відділу у справах сім’ї та молоді міської ради