НАСКІЛЬКИ МІСТУ ВИСТАЧИТЬ ПАЛИВА

Аналізуючи звітність підприємств та організацій міста про використання палива за жовтень 2009 року, з’ясувалось, що відносно вересня поточного року споживання бензину скоротилося на 0,8%, а відносно жовтня минулого року — зменшилось на третину, використання дизельного пального знизилось на 4,3%.
Порівняно з відповідним періодом минулого року на 12,9% зменшилось споживання кам’яного вугілля, в той же час використання природного газу збільшилося на 2,6%. У першу чергу це пов’язано з ціновим фактором.
Запаси пального. Станом на 1 листопада 2009 року за оперативними даними на складах підприємств, установ, організацій, які використовують паливо та нафтопродукти на виробничі і комунально-побутові потреби, реалізують їх населенню та працівникам підприємств, а також у постачальницьких та збутових організаціях міста в залишках знаходилось: кам’яного вугілля — 118,7 т, автомобільного бензину — 35,7 т, дизельного пального — 70,3 т, мазуту топкового — 8,0 т. У нинішньому році наявні запаси менші, ніж на відповідну дату торік: кам’яного вугілля на 21,3%, автомобільного бензину — 32,8%, а залишки дизельного пального навпаки більші на 39,2%.
А.КУР’ЯТА, начальник управління статистики