ВІЙСЬКОВІ — У НОВИЙ НАВЧАЛЬНИЙ РІК ІЗ ГАРНИМИ ЗДОБУТКАМИ Й НОВИМИ НАДІЯМИ

ВІЙСЬКОВІ — У НОВИЙ НАВЧАЛЬНИЙ РІК ІЗ ГАРНИМИ ЗДОБУТКАМИ Й НОВИМИ НАДІЯМИ

Першого грудня у всіх військових частинах Збройних сил України розпочався новий навчальний рік. Як і годиться в таких випадках — розпочався урочисто. У 30-ій окремій механізованій бригаді в цей день побував командир 8-го армійського корпусу, генерал-лейтенант Сергій Островський.
\"ВІЙСЬКОВІ

Комкор привітав військовослужбовців бригади і 54-го окремого розвідувального батальйону, котрі вишикувалися на плацу, із успішним закінченням попереднього року. За його підсумками, 30-та бригада визнана кращою серед частин 8-го армійського корпусу. Такий висновок напередодні зробили офіцери Генерального штабу ЗСУ, оцінюючи організацію фізичної підготовки, спорту і спортивно-масової роботи підрозділів корпусу.
\"ВІЙСЬКОВІВзагалі, 2009 рік для українського війська видався, певно, найтяжчим за всі роки незалежності України. Такого катастрофічно низького рівня фінансування армії не пригадують військові зі стажем. Тим не менше, 30-та бригада навіть за таких умов підтримує достатньо високий рівень боєздатності. Що й було підтверджено результатами підсумкової перевірки за 2009 рік, що проводилася комісією командування Сухопутних військ. Бригада отримала загальну оцінку «добре».
У той же час, такі підрозділи бригади як 1-ий механізований батальйон, танковий батальйон, зенітний ракетно-артилерійський дивізіон, група інженерного забезпечення за результатами цього навчального року визнані кращими серед підрозділів частин 8-го армійського корпусу у відповідних родах військ.
\"ВІЙСЬКОВІУ новому навчальному році 30-ій бригаді довірено випробовувати нові форми та методи навчання. За переконанням вищого військового керівництва країни, це дасть змогу виконувати завдання, що постають перед підрозділами Збройних сил, більш ефективно, максимально зберігаючи людські і матеріальні ресурси.
Із вітальними словами перед військовослужбовцями виступили начальник Новоград-Волинського гарнізону, командир 30-ої ОМБр, полковник Олександр Нестеренко, голова міської організації ветеранів Костянтин Малов та від імені влади — голова РДА Микола Іванюк і секретар міської ради Володимир Федорчук. Поряд із традиційними для таких промов побажаннями — як то міцного здоров’я, наполегливості, успіхів, — була висловлена й віра в те, що державні мужі нарешті повернуться обличчям до армії. І не тільки на словах, а й на ділі належним чином подбають про матеріальне забезпечення українського війська.
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА