ДО ДНЯ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК УКРАЇНИ

ДО ДНЯ СУХОПУТНИХ ВІЙСЬК УКРАЇНИ

12 грудня військові частини Новоград-Волинського гарнізону відзначатимуть День сухопутних військ України. Історичний шлях формування та створення Сухопутних військ ЗСУ розпочався з 12 грудня 1991 року, коли колишні Київський, Одеський, Прикарпатський військові округи увійшли до Збройних сил України та склали основу Сухопутних військ України. А згодом Указом Президента України від 23 травня 1996 року з метою підвищення бойової готовності та реформування Збройних сил України були сформовані Сухопутні війська Збройних сил України і створено командування Сухопутними військами.
Сухопутні війська ЗС України — найчисельніший вид Збройних cил. Вони складають основу Збройних сил України. За своїм призначенням і обсягом покладених завдань Сухопутним військам відводиться вирішальна роль у запобіганні та відбитті можливої агресії проти України. На сучасному етапі в державі відбуваються кардинальні зміни в політичній, соціальній, економічній, культурній сферах діяльності. В цих умовах значно зростають вимоги до Збройних сил України.
Нині серед пріоритетних напрямків державної програми будівництва та розвитку ЗСУ все актуальнішим стає створення професійної армії. Комплектування армії за цим принципом — прогресивний метод, який забезпечить високу якість Збройних сил. Тому виникає необхідність зосередити основні зусилля на розробці нових концепцій безпеки держави, Воєнної доктрини, реалізації «Державної програми розвитку озброєння та військової техніки Збройних сил України».
18 жовтня 1997 року Указом Президента України встановлено свято — День Сухопутних військ ЗСУ, яке щорічно відзначається 12 грудня.
Саме на ці війська, до яких входить і наша військова частина А2986 (об РХБ захисту), яка дислокується в м.Новоград-Волинський, покладені вкрай важливі завдання, безумовне виконання яких сприятиме зміцненню обороноздатності нашої держави. Основними серед них є: опанування способів застосування озброєння РХБ в бою (операції), підвищення якості спеціальної та тактико-спеціальної підготовки особового складу РХБ, організація та проведення заходів бойової підготовки з урахуванням реального ресурсного забезпечення, участь міжнародних навчаннях. За 2009 навчальний рік у частині в кращу сторону по зміцненню військової дисципліни можна відмітити: капітана Логвиненка А.В., ст.л-нта Тітова О.І., пр.-ка Будерацького П.Р., ст.сержанта Малінкіна В.М., сержанта Іскрижицького В.В., ст.солдата Лук’янця В.М., ст.солдата Горпенюк О.М.
Також наша частина продовжує набір громадян для проходження військової служби за контрактом. Запрошуємо Вас стати членом нашої бойової сім’ї, проявити свою мужність та досягти професіоналізму у цій ратній справі.
Військовослужбовець військової служби за контрактом на сьогодні має заробітну платню від 1065 гривень на місяць, повне забезпечення речовим майном, безкоштовне харчування під час чергувань та навчань, навчання іноземній мові та інше.
Детальну інформацію Ви можете отримати за телефоном: 5-33-91 та за адресою: вулиця Свердлова, військова частина А2986.