ДВОЄ ЗВЯГЕЛЬЧАН ПРОЙШЛИ ВІДБІР НА ЧЕМПІОНАТ ЄВРОПИ

На кубок України з карате-до, що відбувся минулого вік-енду в м. Горлівка на Донеччині, новоград-волинська команда вирушила у складі семи спортсменів — вихованців ДЮСШ, спортшколи «Спартак» і клубу карате-до «Січ». Цей турнір, у якому взяли участь 136 кращих бійців карате-до з 12 областей нашої країни, розглядався тренерським штабом команди як один із ключових. По-перше, він став останнім серйозним випробуванням у цьому році. По-друге, змагання на кубок України одночасно стали завершальним етапом відбору до складу національної збірної України.
Одразу зазначимо, що цей непростий відбір успішно пройшли двоє звягельчан — учениця дев’ятої школи Анастасія Ванжура та гімназист Андрій Хромушин. Настя і Андрій стали переможцями турніру, кращими спортсменами України 2009-року у своїх категоріях (мається на увазі — серед тих, хто займається карате-до) і отримали право представляти нашу країну на чемпіонаті Європи з карате-до.
Порадували тренерів сильними виступами на кубку України Дмитро Корнійчук (СШ №4) і Артем Кухарчук (гімназія). Вони теж досягли на цьому турнірі перемог у своїх категоріях. Поряд із колегами по команді Ванжурою і Хромушиним, Дмитро Корнійчук і Артем Кухарчук також були удостоєні почесного звання «Кращий спортсмен 2009-го року».
Дещо не вистачило впевненості у власних силах Наталії Ворончук, учениці ЗОШ №5, яка стала срібною призеркою турніру. Як розповів тренер Петро Корнійчук, дівчина мала шанси досягти перемоги у фінальному бою, але в її діях відчувався брак досвіду — Наталія займається карате-до всього два роки.
Чемпіонат Європи з карате-до пройде у турецькому місті Ізмірі, в лютому наступного року. Але тренерський штаб вже сьогодні заклопотаний тим, як вирішити фінансове питання поїздки новоград-волинців на найпрестижніший турнір старого світу. Як раніше зазначалося, державне фінансування передбачається тільки під дорослу збірну, а доля поїздки юніорів залежить від них самих. Або ж від прихильності спонсорів. Тому тренери й спортсмени надіються, що за ті півтора місяці, що залишилися до змагань, вдасться заручитися підтримкою небайдужих до спорту підприємців-меценатів.
Олег БРЮХАНОВ