ПЕРЕМОЖНЕ ПОВЕРНЕННЯ ЗВЯГЕЛЬСЬКОГО «ЄВРОБОКСУ»

ПЕРЕМОЖНЕ ПОВЕРНЕННЯ ЗВЯГЕЛЬСЬКОГО «ЄВРОБОКСУ»

\"ПЕРЕМОЖНЕТроє новоград-волинських юнаків, які займаються боксом у місцевому клубі «Євробокс» під керівництвом тренера Олександра Фоміна, пробилися до числа призерів відкритого чемпіонату міста Житомира з боксу, що відбувся з 11 по 13 грудня в обласному центрі. Для новоград-волинських боксерів ці змагання стали першим серйозним випробуванням після того, як у вересні цього року клуб «Євробокс» після тривалої перерви поновив свою роботу.
Переможцем турніру у ваговій категорії 56 кілограмів став чотирнадцятирічний Ігор Саулевич. Ігор потужно провів усі бої, ставши першим у категорії, де було заявлено сім спортсменів.
У категорії 46 кілограмів друге місце серед дев’яти бійців здобув дванадцятирічний Назарій Петрошук. Внаслідок об’єднання двох категорій в одну, юнаку довелося суперничати зі старшими й важчими боксерами. Тож, друге місце в такій компанії – гідний поваги результат.
Володимир Самченко (1993 року народження, вагова категорія — 69 кілограмів) став третім призером турніру.
Результат команди з Новограда-Волинського з точки зору кількості медалей міг би бути кращим, адже попередньо планували відправити на турнір п’ятьох боксерів. Але на заваді планам стала простуда — тренер вирішив не ризикувати здоров’ям своїх вихованців.
Підсумки змагань заслужили схвальних слів від президента федерації боксу міста Новограда-Волинського Леоніда Плісака. «Дуже добре виступили. Віримо у подальші перемоги. У наших боксерів є для цього всі можливості. Адже спортивний зал, де вони тренуються, — один із кращих в області», — підсумував Леонід Плісак у розмові з кореспондентом «ЗІ».
Чемпіонат, організований за сприяння президента федерації любительського боксу Житомирської області, майстра спорту СРСР з боксу Петра Комаренка, пройшов на високому рівні. Про силу турніру свідчить той факт, що серед півсотні учасників було четверо чемпіонів України. А підтримку турніру надав представник Блоку Віталія Кличка в Житомирській області Андрій Жалюк.
Нині міська федерація боксу має наміри влаштувати серйозні змагання у Новограді-Волинському. Ведуться перемовини, щоб провести турнір пам’яті відомого місцевого боксера, майстра спорту СРСР з боксу Й.Хусіда. Якщо планам судилося збутися, новоград-волинські шанувальники боксу на власні очі побачать бої за участю кращих боксерів України.
Олег БРЮХАНОВ