…І ЖОДНОГО БАЛУ СУПЕРНИКАМ

…І ЖОДНОГО БАЛУ СУПЕРНИКАМ

\"…ІУ п’ятому всеукраїнському турнірі з греко-римської боротьби, присвяченому кращим борцям Гайсинщини (Вінницька область), брали участь дев’ять спортсменів із Новограда-Волинського. Турнір вийшов представницьким — чи не в кожній категорії змагалися до двох десятків борців. Загалом же за нагороди боролися майже двісті спортсменів.
Двоє новоград-волинців — колегіант Олександр Федотов (вагова категорія 42 кг) та учень ЗОШ №9 Денис Тарасюк (53 кг) — завершили турнір переможно. Олександр Федотов протягом усього турніру не віддав жодного балу суперникам, усі п’ять сутичок завершивши перемогами на туше. Відмінний результат, показаний чотирнадцятирічним звягельчанином, не пройшов повз увагу організаторів турніру — Олександра нагородили кубком «За найкращу техніку». Денис Тарасюк на шляху до першого місця виграв 6 сутичок.
Друге місце — у гімназиста Богдана Хомечі — одного з наймолодших учасників турніру (2000 року народження). Богдан боровся зі старшими, бо для нього не знайшлося вікової категорії, що б відповідала його віку. Втім, хлопчина й за таких умов добув чотири перемоги, поступившись лише у фіналі.
Третіми призерами змагань стали Богдан Денисюк (ЗОШ №2), Дмитро Бойко (ЗОШ №9), Олександр Бесшапошніков (ЗОШ №6) і Владислав Коломійчук (ЗОШ №6).
Тренерський штаб висловив задоволення підсумками турніру, адже 7 призових місць для команди з 9 спортсменів — чудовий результат.
* * *

Не підвели тренерів новоград-волинські борці греко-римського стилю і на зональній першості, що пройшла у Києві. Там команди боролися за право бути представленими на чемпіонаті України серед молоді (1993-94 р.н.). Із п’яти звягельчан, котрі брали участь у змаганнях, четверо посіли п’яті місця. Цього вистачило, аби отримати путівку на згаданий чемпіонат, що відбудеться у травні.
Олег БРЮХАНОВ