СУПЕРНИЦТВО ТРИВАЄ

Як вже повідомляла наша газета, бійці 54-го розвідбату і спортсмени секції хортингу «Центру бойових мистецтв» кілька тижнів тому взяли участь у спільному турнірі з боксу. Цього разу у неділю, 14 лютого, на рингу мірялися силами за правилами кікбоксингу.
Місце проведення залишилося незмінним — спортивна зала «Центру бойових мистецтв». Навколо рингу розташували місця для глядачів. Вболівальницькі вигуки ще більше підігрівали й без того заряджених на перемогу спортсменів. Відтак, більшість боїв перетворювалися на видовищне протистояння, в якому до останнього не можна було передбачити ім’я переможця.
Утім, були й фаворити турніру. Їхня перевага над суперниками читалася ще до початку змагань. Один із таких — Андрій Касянчук, у послужному списку якого — перше місце на чемпіонаті України з кіокушин-карате серед молоді. Підготовка далася взнаки: деякі бої за участю Андрія тривали всього біля двадцяти секунд — за цей час його суперник, пропустивши серію ударів, опинявся в нокауті. У підсумку, Андрій Касянчук впевнено переміг у ваговій категорії понад 80 кілограмів, вигравши у фіналі у колеги по команді Павла Сахарука.
У категорії до 80 кг «Центр бойових мистецтв» у силу об’єктивних причин не зміг виставити своїх найсильніших бійців. Тут фаворитами рахувалися військові. Перше місце здобув розвідбатівець Володимир Кіницький, який у фіналі виявився сильнішим за свого колегу Олександра Лукашишина. На третьому місці — Руслан Хмелевський — представник команди цивільних. Руслан, хоча й третій, але від тренера заслужив на схвальні слова, бо, всупереч травмі ноги, зумів на пристойному рівні провести бої.
У категорії до 70 кг свою вагому заяву на перемогу ще з перших боїв задекларував Іван Пилипчук. Власне, хто в цій категорії посяде перше й друге місця, — по-суті стало внутрішньокомандним питанням хлопців із «Центру». Перемогу святкував Пилипчук. Його суперник по фіналу — Сергій Венгер — другий.
Нагадаємо, що серію турнірів за участю бійців 54-го розвідувального батальйону та спортсменів секції хортингу мають продовжити змагання з самбо і з рукопашного бою. Цим самим і спортсмени, і військові, до програми підготовки яких включено вивчення бойових мистецтв, ще на деякий час отримають сильних спаринг-партнерів.
Один із співорганізаторів цих турнірів, тренер «Центру бойових мистецтв» Олександр Гордієнко, запевняє, що дух суперництва залишається в рингу. «За його межами — жодної агресії. Ми — друзі», — переконує Олександр.
Олег БРЮХАНОВ