КАРАТЕ У ДЕНЬ ЗАКОХАНИХ

КАРАТЕ У ДЕНЬ ЗАКОХАНИХ

\"КАРАТЕУ День закоханих, 14 лютого, Новоград-Волинський перетворився на місто, де зібралися сотні прихильників карате. Три команди зі Львова, дві з Києва, по одній із Чернівців, Житомира і Харкова стали учасниками традиційного турніру з карате-до «Звягель-OPEN». Найчисельнішою командою предстали місто Новоград-Волинський і район. Господарі заявили на змагання аж 80 учасників, що склало понад третину від загальної кількості.
В активі команди з Новограда-Волинського — 34 медалі, в тому числі — 5 за перші місця, 7 — за другі, 22 — за треті. Перемогами у своїх категоріях відзначилися Дмитро Корнійчук, Іван Дворський, Анатолій Овсянніков та Анастасія Ванжура (у двох категоріях). У загальнокомандному заліку новоград-волинці посіли третє місце, пропустивши вперед львівський клуб «Юніон» (11 золотих медалей) та столичний клуб «Шогун» (6 найвищих нагород).
\"КАРАТЕВсі як один тренери гостьових команд говорили, що залюбки погоджуються на участь у масштабних турнірах, що час від часу проводяться в Новограді-Волинському. Причому, привозять сюди доволі сильні команди, включаючи лідерів рейтингу. Певно, тому турнір викликав зацікавленість з боку тренерського штабу національної й молодіжної збірних із карате-до. Зважаючи, що ці змагання стали першими серйозними всеукраїнського рівня в новому році, тренерський штаб проводив свого роду селекцію, пильно слідкуючи за виступами членів і кандидатів до збірної України.
Оргкомітет турніру висловив вдячність страховій компанії «Еталон» за фінансову підтримку при проведенні змагань.
\"КАРАТЕ
* * *

Нещодавно двоє новоград-волинців — Анастасія Ванжура й Андрій Хромушин — повернулися із чемпіонату Європи з карате-до, що пройшов у турецькому місті Ізмірі. На жаль, виступи обох звягельчан на європейському форумі завершилися вже після перших боїв. Анастасія Ванжура у двобої із представницею збірної Болгарії припустилася порушень правил, через які була дискваліфікована. Андрій Хромушин — бився із валійцем, і за ходом поєдинку цілком міг розраховувати на перемогу, проте теж допустив забагато помилок, як для такого рівня змагань.
\"КАРАТЕКоментуючи ці результати, тренер Петро Корнійчук визнав, що над спортивною дисципліною під час бою цим (та й іншим нашим спортсменам) ще потрібно чимало працювати
Олег БРЮХАНОВ
Фото Віктора ТИМОЩУКА